Počet záznamů: 1  

Mythologica

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Lévi-Strauss, Claude, 1908-2009 - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Argo, 2006 - 469 s. : il. ; 22 cm
    ISBN 80-7203-737-4 (váz.)
    Capricorn (Argo) ;
     etnologie  kulturní antropologie  mytologie
     studie
    SignaturaC 321.268/2
    Umístění 25 - Náboženství starověku. Mytologie
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 321.268/2   

    Údaje o názvuMythologica. 2, Od medu k popelu / Claude Lévy-Strauss ; [z francouzského originálu ... přeložila Helena Beguivinová]
    Část názvuOd medu k popelu
    Záhlaví-jméno Lévi-Strauss, Claude, 1908-2009 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Argo, 2006
    Fyz.popis469 s. : il. ; 22 cm
    ISBN80-7203-737-4 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb001699719
    Edice Capricorn (Argo) ; sv. 15
    PoznámkyDíl označen graficky **
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstříky
    OriginálMythologiques**. Du miel aux cendres
    Předmět.hesla etnologie * kulturní antropologie * mytologie
    Forma, žánr studie
    Konspekt25 - Náboženství starověku, mytologie, kulty
    MDT 25 , 572.026 , 39 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru25 - Náboženství starověku. Mytologie
    Druh dok.KNIHY
    Mythologica
    Mythologica
    Druhá část čtyřdílné práce význačného francouzského kulturního antropologa se zaměřuje na dvě látky, které nejsou potravinou v pravém smyslu slova, ale úzce s jídlem souvisejí: medu a tabáku. Zkoumá v mýtech jejich protiklad: protiklad vlhkosti a sucha, protiklad látky, která vyjadřuje veškerou lákavost a přívětivost přírody, a jiné, která v podobě kouře stoupá ke světu nadpřirozených bytostí a v životě jihoamerických indiánů nabývá na významu zejména v obdobích sucha a hladu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.