Počet záznamů: 1
1. vyd. - Dobřejovice : Rebo ; 2007 - 96 s. : barev. il. ; 29 cm
ISBN 978-80-7234-695-0 (váz.)
Vaříme a pečeme s Rebem
ruská jídla
kuchařské receptySignatura B 48.028 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Ruská kuchyně / [z anglického překladu ... nizozemského originálu přeložila Lucie Kellnerová Kalvachová] Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Dobřejovice : Rebo ; 2007 Fyz.popis 96 s. : barev. il. ; 29 cm ISBN 978-80-7234-695-0 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb001746577 Edice Vaříme a pečeme s Rebem Poznámky Obsahuje rejstřík Originál Russian cookery book Předmět.hesla ruská jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55 , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Kniha Ruská kuchyně v proměnách doby je to ucelenou, promyšlenou studií o vývoji ruské jídelní tradice. Mnohostranně pojaté kulturologické zkoumání se opírá o etnografii, historii, sociologii, některé obory medicínské, ale přináší i bohatý souhrn a výklad gastronomických pojmů a termínů. Autor prezentuje celistvou koncepci historie ruské kuchyně, dějiny výživy a stolování v Rusku, dějiny potravin, jídel a jídelní kultury. Sleduje také historické kořeny ruské kuchyně, ovlivněné zeměpisnou polohou, klimatickými podmínkami a skutečností, že naprostá většina obyvatelstva žila vždy na venkově. Výrazně jsou prezentovány vlivy duchovní a náboženské. Autor popisuje rozdíly mezi jídlem všedního dne a svátečním (obřady, rituály, hostiny, carské, bojarské a šlechtické). Podrobně je zkoumána regionální diferenciace ruské kuchyně, kontrast nadbytku a nedostatku, hladomory a půsty, principy konzervace potravin, jako zvlášť významného fenoménu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1