Počet záznamů: 1
Johari, Harish, 1934-1999 - Autor
Hodkovičky : Pragma, c2007 - 273 s. ; 28 cm
ISBN 978-80-7349-086-7
ájurvéda vegetariánská jídla indická jídla racionální výživa
kuchařské receptySignatura B 48.324 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Údaje o názvu Ájurvéda : léčivá kuchyně : 200 vegetariánských receptů pro zdraví, rovnováhu a dlouhý život / Harish Johari ; [z anglického originálu ... přeložil Zdeněk Hajník] Záhlaví-jméno Johari, Harish, 1934-1999 (Autor) Vyd.údaje Hodkovičky : Pragma, c2007 Fyz.popis 273 s. ; 28 cm ISBN 978-80-7349-086-7 Číslo nár. bibl. cnb001780588 Poznámky Slovníček pojmů Originál Ayurvedic healing cuisine Předmět.hesla ájurvéda * vegetariánská jídla * indická jídla * racionální výživa Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 613.2 , 641.568(540) , 641.564 , 615.8(5) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Druh dok. KNIHY Harish Johari se snažil přiblížit umění a vědu ájurvédy západnímu světu v době, jež je charakterizována na jedné straně velkým technickým a vědeckým rozmachem, ale na straně druhé také rostoucími obavami, zda si bude člověk schopen udržet životní prostředí čisté natolik, aby mohl zdravě žít. Ájurvéda se může stát pro mnohé lidí dílčím vodítkem na cestě k vyrovnanějšímu a spokojenějšímu životu, protože předkládá spolu se zajímavou filozofií také její praktickou aplikaci. Ájurvéda se dívá na člověka komplexně, a proto jsou i její rady komplexnější. Kuchařka obsahuje vedle receptů také stručný úvod do ájurvédy, který zprostředkovává jejich širší pochopení, tedy jaký význam mají uvedené kombinace potravin a koření. Výhodou toho také je, že budete moci s pochopení zmíněných základů sami vymýšlet nové variace na recepty zde dané Harishem Joharim. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1