Počet záznamů: 1
1. vyd. - Bratislava : Perfekt, 2008 - 205 s. : barev. il. ; 31 cm
ISBN 978-80-8046-411-0 (váz.)
ruská jídla
kuchařské receptySignatura B 49.120 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu To nejlepší z ruské kuchyně / [z ruského originálu přeložila Monika Vosková] Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Bratislava : Perfekt, 2008 Fyz.popis 205 s. : barev. il. ; 31 cm ISBN 978-80-8046-411-0 (váz.) Poznámky Obsahuje rejstřík Předmět.hesla ruská jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.568(470+571) , (083.12) Země vyd. Slovensko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Kulinářství je jedno z nejstarších umění, jaké kdy lidstvo poznalo. Není divu, vždyť, jak se říká, hladovému žaludku člověk nerozkáže a mlsnému jazýčku už vůbec ne. Vynikající chutě ruské kuchyně představuje nová obrazová kuchařka s recepty nejtypičtějších ruských jídel. Ruská kuchyně, tak jako kterákoli jiná národní kuchyně, prošla určitým vývojem, který na jejích pokrmech zanechal nesmazatelné stopy a osobitou chuť. Není proto náhoda, že v nich můžeme najít vlivy staroslověnských jídel už od doby Kyjevské Rusi. Skrývá se v nich rovněž kus národní kultury, její rozmanitost, tradice i zvláštnosti každodenního života. Charakter tradiční ruské stravy výrazně ovlivnil i způsob obživy obyvatel, kterým bylo především zemědělství. V různých oblastech se proto připravovala různá chlebová a moučná jídla, ale také pokrmy ze zelí. Nemalý význam měly též ryby, jež obohacovaly stůl v době půstu. Připravte si typické ruské pochoutky jako boršč, soljanku, paschu, mrkvový nákyp, uchu, nejrůznější pirohy či kurnik, a dobřejte si opravdu labužnické hody. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1