Počet záznamů: 1  

Stín někdejšího času

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Sepúlveda, Luis, 1949-2020 - Autor
    1. vyd. - Praha : Garamond, 2010 - 128 s. ; 20 cm
    ISBN 978-80-7407-089-1 (váz.)
    Transatlantika ;
      Novotná, Jana, - Překladatel
     chilské romány
    SignaturaC 181.746
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 181.746 a   
    Suché Vrbné k vypůjčeníC 181.746 SV   

    Údaje o názvuStín někdejšího času / Luis Sepúlveda ; z chilské španělštiny přeložila Jana Novotná
    Záhlaví-jméno Sepúlveda, Luis, 1949-2020 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Garamond, 2010
    Fyz.popis128 s. ; 20 cm
    ISBN978-80-7407-089-1 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb002163354
    Edice Transatlantika ; 15
    OriginálSombra de lo que fuimos
    Dal.odpovědnost Novotná, Jana, 1943- (Překladatel)
    Forma, žánr chilské romány
    Konspekt821.134.2-3 - Španělská próza, španělsky psaná
    MDT 821.134.2(83)-31 , (0:82-31)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Román, jenž získal cenu Premio Primavera de Novela 2009, je jakýmsi dobrodružně-nostalgickým ohlédnutím za naivními mladickými ideály, konfrontovanými s neutěšenou přítomností exulantů po návratu do rodné země. Tři bývalí levičáci, kteří po Pinochetově puči museli uprchnout do exilu, se po návratu domů po pětatřiceti letech znovu sejdou, když je povolá jejich bývalý kumpán Pedro Nolasco. Chce totiž provést odvážnou revoluční akci. Cestou na schůzku, kde na něj ostatní čekají, však Nolasco groteskně umírá, když mu spadne na hlavu gramofon. Je třeba se rozhodnout, zda bude akce provedena, i když je hlava spiknutí po smrti... Zatím poslední knížka Luise Sepúlvedy je plná humorných a groteskních situací, ale i lehkého stesku člověka bilancujícího minulost na prahu stáří. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.