Počet záznamů: 1  

Cukr na nitku

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Motto, 2011 - 276 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7246-595-8
     Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956-
    20. století 1960-1979
     kuchařství  jídla
     kuchařské recepty  autobiografické vzpomínky
    SignaturaC 314.628
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Cukr na nitku
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 314.628   

    Údaje o názvuCukr na nitku / Jaroslava Vilemína Kadlasová
    Záhlaví-jméno Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Motto, 2011
    Fyz.popis276 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-7246-595-8
    Číslo nár. bibl.cnb002267753
    PoznámkyObsahuje rejstříky. Obálkový podnázev: příběhy psané s chutí
    Následuje Marečková, Jaroslava Vilemína. Zatracené kyselo
    Předmět.hesla Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- * 20. století * 1960-1979 * kuchařství - Česko - 20. století * jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty * autobiografické vzpomínky
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    929 - Biografie
    MDT 929 , 641/642 , 641.55 , (437.3) , (083.12) , (0:82-94)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Odkazy (1) - KNIHY
    Následuje Marečková, Jaroslava Vilemína Zatracené kyselo
    Cukr na nitku
    Laskavé vzpomínání na vaření a jídlo v šedesátých a sedmdesátých letech Ve své knize se autorka vrací do dětství, dob studií a dospívání. Nechá čtenáře nahlédnout do chodu netuctové domácnosti v době normalizace a barvitě zavzpomíná, co ji přivedlo k vaření, celoživotně největšímu koníčku. S milým nadhledem vypráví, jak ji od kolébky ovlivňovaly nezdolné ženy předchozích generací, které si dovedly poradit v každé situaci, a také prozradí, k čemu je dobrý cukr na nitku. Co, jak a z čeho se vařilo, dokládá na 130 autentických dobových receptech, podle nichž si můžete uvařit například „sacher“ z kefíru, bůčkové placky, domácí debrecínku, socialistické špagety po milánsku či tříbarevnou buchtu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.