Počet záznamů: 1
Poradce pro výživu
Kastnerová, Markéta, 1981- - Autor
1. vyd. - České Budějovice : Nová Forma, 2011 - 377 s. : il. (některé barev.) ; 30 cm
ISBN 978-80-7453-177-4 (brož.)
potraviny racionální výživa dietetika
příručkySignatura B 52.426 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Údaje o názvu Poradce pro výživu / Markéta Kastnerová Záhlaví-jméno Kastnerová, Markéta, 1981- (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje České Budějovice : Nová Forma, 2011 Fyz.popis 377 s. : il. (některé barev.) ; 30 cm ISBN 978-80-7453-177-4 (brož.) Číslo nár. bibl. cnb002269699 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Předmět.hesla potraviny * racionální výživa * dietetika Forma, žánr příručky Konspekt 613 - Hygiena. Lidské zdraví MDT 663/664 , 613.26/.29 , 612.392/.398 , 613.2 , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa Druh dok. KNIHY Vzdělávací materiál pro poradce pro výživu a pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o výživě a zdravém stravování a kteří si chtějí současné poznatky o výživě utřídit. Kniha je rozdělena do několika hlavních kapitol. První kapitola nám podává přehled o různých směrech ve výživě, druhá se věnuje základním složkám potravy, třetí nutriční toxikologii, čtvrtá racionálnímu stravování, pátá diferencovanému stravování u jednotlivých skupin obyvatel, a to s ohledem na věk i fyzický výkon, kde významnou skupinu představují právě sportovci. Šestá kapitola je zaměřena na prevenci a podporu zdraví, na preventivní faktory a na onemocnění, která můžeme do značné míry ovlivnit právě výživou. Sedmá kapitola se zabývá poradenstvím v praxi a metodikou práce poradny. Rozebírány jsou postupy u klienta s nadváhou a obezitou, u klienta s optimální hmotností, zdravého, bez zdravotních problémů, u klienta s optimální hmotností se zdravotními problémy a klienta podvyživeného, s mentální anorexií a bulimií v anamnéze. Poslední kapitola seznamuje čtenáře se základy z hygieny výživy. V závěru knihy jsou shrnuta základní doporučení pro udržení zdravého stravování. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1