Počet záznamů: 1
Roden, Claudia, 1936- - Autor
1. vyd. v českém jazyce - Praha : BB/art, 2005 - 598 s. : il., portréty, faksim. ; 25 cm
ISBN 80-7341-686-7 (váz.) :
Fuksa, Vladimír - Překladatel
židovská jídla židovská kultura dějiny gastronomie
kuchařské receptySignatura B 53.147 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Kniha o židovské kuchyni : odysea ze Samarkandu a Vilniusu do dnešních dnů / Claudia Rodenová ; přeložil Vladimír Fuksa Záhlaví-jméno Roden, Claudia, 1936- (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. v českém jazyce Vyd.údaje Praha : BB/art, 2005 Fyz.popis 598 s. : il., portréty, faksim. ; 25 cm ISBN 80-7341-686-7 (váz.) : Kč 590,00 Číslo nár. bibl. cnb001628714 Poznámky Přeloženo z angličtiny Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a rejstřík Originál Book of Jewish food Dal.odpovědnost Fuksa, Vladimír (Překladatel)
Předmět.hesla židovská jídla * židovská kultura * dějiny gastronomie Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.568(=411.16) , 316.723:26 , 641/642(091) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Kniha není pouze kuchařkou s židovskými recepty, ale i dějinami židovského národa. Ve více než 800 skvostných, originálních receptech, střídajících se s příběhy, vzpomínkami, historickými exkursy sleduje autorka fascinující vývoj židovské kuchyně. Recepty – mnohé z nich nebyly dosud zaznamenány – jsou doslova poklady, které autorka posbírala při svých cestách. Nabízí pouze to nejlepší z bohatství svých zdrojů a vše koření příhodami z cest, historickými zajímavostmi, anekdotami a příběhy lidí, kteří žijí v různých komunitách celého světa – od vesniček až po kdysi velkolepá centra židovské kultury, jako je Aleppo či Soluň. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1