Počet záznamů: 1
Lu, Henry C., 1936- - Autor
Vyd. 1. - V Olomouci : Fontána, [2006] - 285 s. ; 21 cm
ISBN 80-7336-137-X (brož.)
čínské lékařství potraviny dietetika
příručkySignatura C 351.034 Umístění 615.8 - Fyzioterapie obecně. Alternativní medicína Údaje o názvu Čínský systém léčby potravinami : prevence a léčení / Henry C. Lu Název na doplňkové titulní stránce Tradiční čínská dietetika Záhlaví-jméno Lu, Henry C., 1936- (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje V Olomouci : Fontána, [2006] Fyz.popis 285 s. ; 21 cm ISBN 80-7336-137-X (brož.) Číslo nár. bibl. cnb001532420 Poznámky Přeloženo z angličtiny?. 2000 výt.. Obsahuje rejstřík Předmět.hesla čínské lékařství * potraviny - zdravotní aspekty * dietetika Forma, žánr příručky Konspekt 615.8 - Fyzioterapie. Psychoterapie. Alternativní lékařství MDT 615.8(315) , 613.26/.29 , 616 , 613.2 , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 615.8 - Fyzioterapie obecně. Alternativní medicína Druh dok. KNIHY Tajemství, které Číňané znají už celá staletí, zbytek světa teprve odhaluje: je o tom, že obyčejné potraviny v sobě skrývají mocnou sílu léčit. V této knize se například dozvíte, proč žvýkání čerstvých třešní léčí zánět hrtanu, proč celerová šťáva s medem téměř zázračně snižuje hladinu škodlivého cholesterolu nebo jak se osvědčují čajové lísky se zázvorem při léčbě chronického žaludečního kataru. Tyto a doslova tisíce jiných tradičních léčebných receptur byly prověřeny moderním čínským výzkumem a staly se zcela rovnoprávnou alternativou medikální léčby. Čínský systém léčby potravinami odkrývá fascinující a prověřený způsob využití léčebných vlastností potravin cestou pochopení jejich chutí, energií, účinků a pohybů. Vysvětluje také, proč stejné potraviny působí na různé osoby různým způsobem. Klíčem k pochopení je poměr energie jin a jang, tradiční čínský princip aplikovaný na potraviny a tělesné typy lidí. Jakmile jednou zjistíte poměr jin/jang odpovídající vaší fyzické konstituci (a v této knize najdete jednoduchý návod, jak jej stanovit), můžete už trvale využívat speciálně upravených potravin a tabulek tělesných typů, a individuálně přistupovat k léčbě i prevenci nemocí, jakož i k utužování pevného zdraví. Tato kniha je naplněna myšlenkami, které nám dokážou otevřít oči a naučit nás volit i připravovat stovky zeleninových, ovocných, masitých, obilných a luštěninových pokrmů na zmírnění i léčbu až překvapivého množství zdravotních problémů: nadváhy, kouření, nespavosti, astmatu, vředů, cukrovky, vysokého krevního tlaku, zánětu ledvin či jater, úplavice, chudokrevnosti nebo menstruačních potíží. S touto knihou získáváte možnost vnést do svého života více harmonie a zdraví tím nejúčinnějším a nejpřirozenějším preventivním systémem – potravinami, které jíte každý den! Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1