Počet záznamů: 1  

Dilema všežravce

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Pollan, Michael, 1955- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Argo : Dokořán, 2013 - 367 s. ; 24 cm
    ISBN 978-80-257-0896-5 (Argo : váz.), ISBN 978-80-7363-569-5 (Dokořán : váz.)
    Zip ;
     jídlo  potraviny  výroba potravin  potravní řetězce
     populárně-naučné publikace
    SignaturaC 352.461
    Umístění 664 - Potravinářství
    Dilema všežravce
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 352.461   

    Údaje o názvuDilema všežravce : přírodopis čtyř jídel / Michael Pollan ; [přeložila Jitka Fialová]
    Záhlaví-jméno Pollan, Michael, 1955- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Argo : Dokořán, 2013
    Fyz.popis367 s. ; 24 cm
    ISBN978-80-257-0896-5 (Argo : váz.)
    978-80-7363-569-5 (Dokořán : váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb002465125
    Edice Zip (Argo : Dokořán) ; 36
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    OriginálOmnivore's dilemma
    Předmět.hesla jídlo * potraviny * výroba potravin * potravní řetězce
    Forma, žánr populárně-naučné publikace
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 574.4/.5 , 663/664 , 641/642 , (0.062)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru664 - Potravinářství
    Druh dok.KNIHY
    Dilema všežravce
    Současná nabídka potravinářského průmyslu je nepřeberná, málokdo však ví, z jakých surovin a jakým způsobem potraviny vznikají. Autor se rozhodl popsat cestu, kterou plodiny nebo maso zvířete musí urazit, než se dostanou na náš stůl. V každé ze tří základních kapitol knihy sleduje jeden z hlavních lidských potravních řetězců, a to od začátku až do konce: průmyslový potravní řetězec (s klíčovou plodinou, kterou je v USA kukuřice), produkty alternativního zemědělství (farmy, místní obchodní řetězce), ve třetí části sběračsko-lovecký potravní řetězec. Ve svém pátrání neopomíjí historické, antropologické a sociologické souvislosti a nespoléhá se na prostředníky: vše chce prozkoumat a vidět na vlastní oči. Závěrečný oddíl tak popisuje jeho zkušenost s přípravou jídla, které uvařil (téměř) výhradně z toho, co sám ulovil, vypěstoval či sesbíral. Ve výkladu se zaměřuje především na problematiku výroby potravin v USA, jeho závěry či úvahy se však vztahují k většině zemí západního světa. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.