Počet záznamů: 1
Pospěchová, Petra, 1978- - Autor
Vyd. 1. - Praha : Smart Press, 2013 - 280 s. : barev. il. ; 25 cm
ISBN 978-80-87049-65-5 (váz.)
česká jídla
kuchařské receptySignatura C 353.961 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně Údaje o názvu Regionální kuchařka : všechny chutě Čech, Moravy a Slezska / Petra Pospěchová Záhlaví-jméno Pospěchová, Petra, 1978- (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Praha : Smart Press, 2013 Fyz.popis 280 s. : barev. il. ; 25 cm ISBN 978-80-87049-65-5 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb002518324 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Předmět.hesla česká jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.568(437.3) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně Druh dok. KNIHY Odkazy (1) - KNIHY Jediná kuchařská kniha, která poctivě mapuje kuchyni všech krajů České republiky. Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku „trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé“, proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se v jižních Čechách mohlo másla pořádně zakrajovat. Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Stačí se podívat třeba jen na sladkosti: v Podkrkonoší mají miletínské modlitbičky a hořické trubičky, na Chodsku ornamentální koláče z máslového těsta, na Valašsku frgále „hruščáky“... Regionální kuchařka obsahuje 13 kapitol, z nichž každá představuje konkrétní region i specifika jeho kuchyně. Vysvětluje, proč se užívaly zrovna tyto suroviny nebo způsoby přípravy jídla, co se jedlo v minulosti ve všední den i ve svátek, s jakými rituály bylo jídlo spojené atd. Kniha vás seznámí s národopisem, historií, se spoustou zajímavostí (třeba kde je na Strážnicku největší oskeruše, nebo kde koupíte pálenku oskerušovici), ale především tím nejlepším z kuchyně daného regionu. Těšit se můžete na tradiční polévky, masitá jídla nebo sladkosti. Vše je doplněno krásnými fotografiemi pokrmů i krajiny. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1