Počet záznamů: 1  

Výživa dialyzovaných pacientů

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Pokorová, Petra, 1974- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Forsapi, c2013 - 139 s. : barev. il. ; 22 cm
    ISBN 978-80-87250-23-5 (váz.)
    Rady lékaře, průvodce dietou ;
     dialyzovaní pacienti  dietoterapie  dietní jídla
     příručky  kuchařské recepty
    SignaturaC 355.882
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Výživa dialyzovaných pacientů
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 355.882   

    Údaje o názvuVýživa dialyzovaných pacientů / Petra Pokorová
    Záhlaví-jméno Pokorová, Petra, 1974- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Forsapi, c2013
    Fyz.popis139 s. : barev. il. ; 22 cm
    ISBN978-80-87250-23-5 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb002536275
    Edice Rady lékaře, průvodce dietou ; 16
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Předmět.hesla dialyzovaní pacienti * dietoterapie * dietní jídla
    Forma, žánr příručky * kuchařské recepty
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT 616.61-78-052 , 613.2.03 , 615.874.2 , 641.563 , (035) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Druh dok.KNIHY
    Výživa dialyzovaných pacientů
    Knížka přináší pacientům informace o selhání ledvin, možnostech její léčby a výživě dialyzovaných pacientů. Obsahuje kapitoly o anatomii a fyziologii ledvin, o nemocech, které mohou vést k ledvinnému selhání, možnostech léčby onemocnění ledvin a ledvinného selhání, včetně dialýzy a transplantace ledvin. V dalších kapitolách je podrobně vyložena problematika jednotlivých nutrientů v potravinách, včetně jejich použití u dialyzovaných. Následující kapitoly jsou věnovány změnám, která nastanou v případě, že je pacient indikován k dialyzačnímu léčení – dietě, vhodným a nevhodným potravinám, jejich technologické úpravě, naplánováním jídelníčku, zkušenostem pacientů, stravování při zvláštních příležitostech. V poslední části jsou uvedeny recepty vhodné pro dialyzované pacienty. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.