Počet záznamů: 1
Pecháčková, Dita, 1975- - Autor
Vyd. 1. - Praha : Dita Pecháčková, 2012 - 271 s. : il. (převážně barev.) ; 28 cm
ISBN 978-80-905023-0-7 (brož.)
Turek, Jiří, - Fotograf
jídla
kuchařské receptySignatura B 54.099 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Deník Dity P. : kuchařka / [Dita Pecháčková ; fotografie Jiří Turek] Část názvu Kuchařka Záhlaví-jméno Pecháčková, Dita, 1975- (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Praha : Dita Pecháčková, 2012 Fyz.popis 271 s. : il. (převážně barev.) ; 28 cm ISBN 978-80-905023-0-7 (brož.) Číslo nár. bibl. cnb002371231 Poznámky Název z obálky. Obsahuje rejstřík Dal.odpovědnost Turek, Jiří, 1965- (Fotograf)
Předmět.hesla jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55 , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Deník Dity P. není jen souborem 100 receptů ve 14 kapitolách. Dita Pecháčková kuchařku nepřehltila nedostupnými ingrediencemi, složitými postupy, ale přesně naopak. Jednoduchá, ale originální jídla, jejichž hlavní ingrediencí „je láska“, jak říká Dita Pecháčková. Tu dávkovala do kapitol s výmluvnými názvy: Dětské slasti, Sourozenecká párty, Z české hospody, Teplé sladkosti, Piknik, Vyprošťování, Zavařuju, Po sexu, Mé americké love story, Dorty... „Texty jsem psala postupně, jako články pro časopis, a když jsem je pak v jednu chvíli poskládala dohromady, měla jsem před sebou najednou deník mého života. S intimními zážitky, s rodinnými událostmi, všechno, co v úvodních pasážích každé kapitoly píšu, se opravdu stalo… dodnes mám problém některé pasáže číst, hned se dojmu,“ říká Dita Pecháčková. Stejně důkladně „odžité“ má i recepty. Oživují vzpomínky na kuchyni našich babiček, oblíbená jídla z dětství, ale také inspirují ke zkoušení nových kombinací a postupů. Nechybí legendární flíčky, rajská, krupicová kaše, ani krevety nebo třeba výtečný dort Tres Leches. Očekávaná Kuchařka Dity Pecháčkové je na světě a je zřejmé, že na české kulinářské scéně právě vychází nová hvězda. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1