Počet záznamů: 1
Pálíme ovoce
Hagmann, Klaus, 1962- - Autor
2. vyd. - [Líbeznice] : Víkend, 2009 - 95 s. : barev. il. ; 21 cm
ISBN 978-80-7433-011-7 (váz.)
Essich, Birgit - Autor Uhrová, Helena - Překladatel
pálenky lihoviny likéry výroba alkoholických nápojů
příručkySignatura C 358.401 Umístění 663 - Technická mikrobiologie. Kvasný průmysl. Nápoje Údaje o názvu Pálíme ovoce : jak co nejlépe zužitkovat vlastní úrodu / Klaus Hagmann, Birgit Essich ; [z německého originálu ... přeložila Helena Uhrová] Záhlaví-jméno Hagmann, Klaus, 1962- (Autor) Údaje o vydání 2. vyd. Vyd.údaje [Líbeznice] : Víkend, 2009 Fyz.popis 95 s. : barev. il. ; 21 cm ISBN 978-80-7433-011-7 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb002027418 Poznámky Terminologický slovník. Obsahuje rejstřík Originál Obst brennen Dal.odpovědnost Essich, Birgit (Autor)
Uhrová, Helena (Překladatel)
Předmět.hesla pálenky * lihoviny * likéry * výroba alkoholických nápojů Forma, žánr příručky Konspekt 663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin MDT 663.551.5 , 663.5 , 663.83 , 641.87:663.82 , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština URL http://toc.nkp.cz/NKC/201004/contents/nkc20102027418_1.pdf Ve volném výběru 663 - Technická mikrobiologie. Kvasný průmysl. Nápoje Druh dok. KNIHY Příručka podává základní informace týkající se zpracování ovocné suroviny pálením. Zabývá se detaily destilace i procesem výroby. Poskytuje i informace týkající se fyziky, chemie a mikrobiologie (příprava kvasu, kvašení, destilace ovocného kvasu a úprava ovocného destilátu, stáčení, uzavírání, etiketování a skladování). Při hodnocení kvality platí, že ovocným destilátem pravým se rozumí alkoholický nápoj vyrobený - vypálený ze zkvašené ovocné suroviny, který může být upraven ředěním čistou pitnou vodou na požadovanou stupňovitost (lihovitost). Vzhledem k tomu, že je kniha přeložena z němčiny, jsou uvedeny legislativní rozdíly v pálení ovoce v Německu a v ČR. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1