Počet záznamů: 1
Receptury jídel pro závodní stravování
kniha
Houžvička, Alois - Autor
2., upr. a dopln. vyd. - Praha : Merkur, 1968 - 621 s.
Píchová, Jarmila - AutorSignatura C 67.837 Umístění Info *RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM* Údaje o názvu Receptury jídel pro závodní stravování / Alois Houžvička, Jarmila Píchová Záhlaví-jméno Houžvička, Alois (Autor) Údaje o vydání 2., upr. a dopln. vyd. Vyd.údaje Praha : Merkur, 1968 Fyz.popis 621 s. Číslo nár. bibl. cnb000424507 Dal.odpovědnost Píchová, Jarmila (Autor)
Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Úplný výčet předpisů a rozpočtů pokrmů pro závodní stravování je určen pracovníkům závodních jídelen. Proti předešlému vydání byly některé předpisy přidány (přesnídávkové polévky) , změněny (zvýšení dávek brambor, dávek tuku na smažení) nebo vypuštěny (jídla málokdy připravovaná). Úvodní část přináší tabulky ztrát a odpadů vzniklých čištěním, zvýšení váhy potravin vařením, průměrných vah porcí masa po upravení a vhodných záměn surovin. Následují předpisy na polévky, masitá jídla, omáčky, zeleninová, vaječná, bramborová, luštěninová, moučná a houbová jídla, na výrobky studené kuchyně a na nápoje. Každý předpis obsahuje přesný rozpočet na 100 jídel, váhu 1 porce a podrobný výrobní postup.Načítání…
Počet záznamů: 1