Počet záznamů: 1  

Cukr - náš zabiják

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Lustig, Robert H., 1957- - Autor
    1. vyd. - Brno : CPress, 2015 - 292 s. : il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-264-0690-7
     obezita  obezita  stravování  potravinářství  racionální výživa  cukr
     příručky
    SignaturaC 361.878
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Cukr - náš zabiják
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 361.878   

    Údaje o názvuCukr - náš zabiják / Robert H. Lustig ; [překlad Eva Kadlecová]
    Záhlaví-jméno Lustig, Robert H., 1957- (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajeBrno : CPress, 2015
    Fyz.popis292 s. : il. ; 21 cm
    ISBN978-80-264-0690-7
    Číslo nár. bibl.cnb002692049
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny. Obálkový podnázev: skrytá pravda o cukru, obezitě a nemocech. Terminologický slovník
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
    OriginálFat chance
    Předmět.hesla obezita - Spojené státy americké * obezita - zdravotní aspekty * stravování - Spojené státy americké * potravinářství - Spojené státy americké * racionální výživa * cukr - zdravotní aspekty
    Forma, žánr příručky
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT 616-056.257 , 613.2 , 663/664 , 664.1 , 614 , 616 , (73) , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Druh dok.KNIHY
    Cukr - náš zabiják
    Máme svou výživu pod kontrolou, anebo čelíme potravinářské lobby s jejími cíli, jak na nás co nejvíce vydělat? Co s námi dělají přidané cukry v potravinách? Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a zdraví – když budete chtít. Přečtete si šokující informace, nezkreslené tlakem lobby potravinářů, politických ekonomů a vlků z farmaceutického průmyslu. - RNDr. Petr Fořt, CSc. Těmito slovy charakterizoval tuto knihu český přední odborník ve výživě s vědeckou erudicí v klinické biochemii, imunochemii  a sportovní fyziologii, autor vědeckých prací. Tato kniha je opravdu mimořádná. Proniká do nitra vzniku obezity a civilizačních nemocí, popisuje metabolické procesy v organismu, s odkazem na složení stravy civilizovaného světa v posledních 30 letech. Vyzdvihuje zejména nebezpečnost cukru v potravinách, jeho toxicitu, a ničivé účinky moderního potravinářského průmyslu. Ten záměrným složením stravy působí na metabolické a hormonální procesy v nás, reguluje naše pocity hladu a sytosti a nutí nás k další a další konzumaci, resp. nákupu, svých výrobků. Je to kniha nejjasněji vysvětlující, kde se bere celosvětová epidemie obezity, a ukazující vztahy mezi stravováním a zdravím. Aby nám pomohl zhubnout a získat nazpět naše zdraví, předkládá nám autor strategie, které může každý z nás použít k tomu, aby si dal znovu do pořádku klíčové hormony, jež regulují hlad, pocit slasti nebo stres, ale také strategie společenské pro zlepšení zdraví příští generace. Robert H. Lustig, M.D., M.S.L., je mezinárodně uznávaný pediatrický endokrinolog, který strávil uplynulých šestnáct let léčením dětské obezity a studiem účinků cukru na centrální nervovou soustavu, metabolismus i onemocnění. Je ředitelem programu Hodnocení hmotnosti pro zdraví dospívajících a dětí v dětské nemocnici Benioff Children’s Hospital Kalifornské univerzity v San Francisku (UCSF); je členem Centra pro diagnostiku, studium a léčbu obezity UCSF a Taktické skupiny proti obezitě Endokrinologické společnosti. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.