Počet záznamů: 1
Kuchařka pro dialyzované pacienty
Dubcová, Lenka - Autor
118 strany : barevné ilustrace ; 22 cm
ISBN 978-80-87494-18-9
dietní jídla dialyzovaní pacienti
kuchařské receptySignatura C 366.910 Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Údaje o názvu Kuchařka pro dialyzované pacienty / Lenka Dubcová Záhlaví-jméno Dubcová, Lenka (Autor) Nakladatel Petrovice : ALMI, [2016] Copyright ©2016 Fyz.popis 118 strany : barevné ilustrace ; 22 cm ISBN 978-80-87494-18-9 Kč 279.00 Číslo nár. bibl. cnb002795290 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Předmět.hesla dietní jídla * dialyzovaní pacienti Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.56 , 616.61-78-052 , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety Druh dok. KNIHY Čím dál vyšší počet pacientů v dialyzačním programu vedl autorku této knihy k hippokratovské úvaze o významu a přínosu vyváženého jídelníčku v terapii ledvinové nedostatečnosti. Kvalita surovin, dodržování jednoduchých zásad pro kombinaci jednotlivých nutrientů, ale i přiměřená tělesná aktivita a odpočinek jsou faktory, které se významně podílejí na zlepšení kvality života dialyzovaných osob.Kniha vychází vstříc všem, jichž se daná problematika týká: Široké škále receptů, které splňují nároky na jakost surovin i chuť pokrmu, předchází stručný vhled do problematiky. Jednotlivé předpisy jsou sestaveny s ohledem na potřeby pacientů v dialyzačních programech a zohledňují nejnovější trendy jak v oblasti terapie ledvinové nedostatečnosti, tak v oblasti kulinářské. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1