Počet záznamů: 1  

Sladká první republika

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Zábrodská, Kristina, 1984- - Autor
    239 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty ; 26 cm
    ISBN 978-80-906402-0-7
    Retrovaření
      Všetíčková, Eva - Autor
    1918-1938
     jídla  gastronomie  moučníky  dezerty  dorty  sladké pečivo
     příručky  kuchařské recepty  fotografické publikace
    SignaturaC 367.763
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo
    Sladká první republika
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 367.763   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 367.763 a   

    Údaje o názvuSladká první republika / napsaly a s veškerou pečlivostí ty nejlepší recepty vybraly Kristina Šemberová & Eva Všetíčková
    Záhlaví-jméno Zábrodská, Kristina, 1984- (Autor)
    NakladatelPraha : Virtue CS s.r.o., 2016
    Fyz.popis239 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty ; 26 cm
    ISBN978-80-906402-0-7
    Číslo nár. bibl.cnb002811532
    Edice Retrovaření
    Dal.odpovědnost Všetíčková, Eva (Autor)
    Předmět.hesla 1918-1938 * jídla - Československo - 1918-1938 * gastronomie - Československo - 1918-1938 * moučníky * dezerty * dorty * sladké pečivo
    Forma, žánr příručky * kuchařské recepty * fotografické publikace
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT (437) , 641.55 , 641/642 , 641.85 , 641.85:664.68 , (035) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Pečivo
    Druh dok.KNIHY
    Sladká první republika
    České sladkosti jsou světově unikátní. Kynuté, lité, plněné či tvarohové koláče, kremrole, rakvičky, nadýchané řezy i úctyhodné bábovky. Bezlepkové dezerty, sladké i slané pečivo k čaji, dorty z kaštanové mouky i krupičky.... To vše se peklo a samozřejmě i s chutí jedlo za první republiky. Sladké tuzemské dědictví se rozhodly oživit gastronomické novinářky Kristina Šemberová a Eva Všetíčková a posbíraly jedinečné recepty na české sladkosti z let 1918–1938. Objevily zapomenuté poklady, neobvyklé kombinace surovin i postupy a výsledkem je kolekce více než 100 nejzajímavějších receptů na české prvorepublikové sladkosti s nádhernými fotografiemi Davida Tureckého. Recepty doplňují i dobové reálie z kuchyně a představení prvorepublikových surovin včetně rad, aby se pečivo podařilo. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.