Počet záznamů: 1
Fuchs, Martin, 1958- - Autor
První vydání - 447 stran : barevné ilustrace ; 24 cm
ISBN 978-80-204-3757-0
Edice postgraduální medicíny
alergie na potraviny potravinová intolerance potravinové alergeny diferenciální diagnostika farmakoterapie imunoterapie alergologie klinická imunologie
kolektivní monografieSignatura C 368.673 Umístění 616 - Patologie obecně. Alergie Údaje o názvu Potravinová alergie a intolerance / Martin Fuchs et al. Záhlaví-jméno Fuchs, Martin, 1958- (Autor) Údaje o vydání První vydání Nakladatel Praha : Mladá fronta, 2016 Fyz.popis 447 stran : barevné ilustrace ; 24 cm ISBN 978-80-204-3757-0 Číslo nár. bibl. cnb002802438 Edice Edice postgraduální medicíny Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografie a rejstřík Jazyková pozn. České a anglické resumé Předmět.hesla alergie na potraviny - imunologické aspekty * potravinová intolerance - imunologické aspekty * potravinové alergeny * diferenciální diagnostika * farmakoterapie * imunoterapie * alergologie * klinická imunologie Forma, žánr kolektivní monografie Konspekt 616 - Patologie. Klinická medicína MDT 616-02:613.2 , 616-02.19:613.26/.29 , 612.017 , 616-092.19:613.26/.29 , 616-079.4 , 616-08:615.2/.3 , 616-08:615.37 , 616-02:616-092.19 , 616-097-092.19 , (048.8:082) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 616 - Patologie obecně. Alergie Druh dok. KNIHY Potravinová alergie je podmíněna nežádoucí, výhradně specifickou imunologickou odpovědí na potravinové antigeny. Na rozdíl od jiných alergií jí neustále přibývá, za což nese odpovědnost jak samotný genom, tak především prostředí včetně výživy i západního způsobu života, souhrnně epigenetické mechanismy. Kniha se zaměřuje rovněž na nejznámější potravinové intolerance, jejichž spouštěčem jsou naopak čistě neimunologické mechanismy. Obecná část publikace věnuje pozornost epidemiologii, patofyziologii, alergenům, projevům, diagnostice včetně novinek v molekulární diagnostice, léčbě, prognóze a nakonec i legislativě. Druhá, speciální část představí jednotlivé potravinové skupiny, nechybí ani přehledy možných zkřížených reakcí. K hlubšímu pochopení typů potravinových alergií, jejich příznaků i specifických způsobů diagnostiky a léčby by měla zásadně přispět právě tato kniha. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1