Počet záznamů: 1  

Fysiologie cukrovky

  1. kniha

    kniha


     Drachovská-Šimanová, Miroslava, 1918-1961 - Autor
    1. vyd. - Praha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1959 - 480, [2] s., 8 s. obr. příl. : il., grafy ; 8°
    Studie a prameny ; Práce ČSAV. Sekce biologicko-lékařská
      Šandera, Karel, - Autor
     řepa cukrová  fyziologie rostlin
     monografie
    SignaturaC 33.319
    Umístění
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 33.319   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuFysiologie cukrovky / Miroslava Drachovská, Karel Šandera
    Záhlaví-jméno Drachovská-Šimanová, Miroslava, 1918-1961 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1959 (KNT 4)
    Fyz.popis480, [2] s., 8 s. obr. příl. : il., grafy ; 8°
    Číslo nár. bibl.cnb000514968
    Edice/vedl.záhl. Československá akademie věd. Práce. Sekce biologicko-lékařská
    Edice Studie a prameny ; 33
    Poznámky1500 výt.. S fot. v textu
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Jazyková pozn.Rus., něm. a angl. resumé
    Dal.odpovědnost Šandera, Karel, 1903-1959 (Autor)
    Předmět.hesla řepa cukrová * fyziologie rostlin
    Forma, žánr monografie
    Konspekt581 - Obecná botanika
    MDT (048.8) , 581.1 , 633.63
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Monografická práce shrnuje nejdůležitější dosavadní domácí i cizí poznatky o fyziologii cukrovky. V úvodu je podán přehled systematiky a morfologie cukrovky a stručné dějiny jejího vývoje a vývoje cukrovarnictví. Další kapitoly se zabývají fyziologií semene, růstu a vývinu cukrovky, pojednávají o metabolismu během vegetace a o vlivu prostředí, o fyziologii sklizené cukrovky, o patologické, biochemické a fyzikálně chemické fyziologii, o semenářství a šlechtění cukrovky. Závěrem je pojednáno o laboratorních, skleníkových a polních pokusech při sledování vývinu a jakosti cukrovky.
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.