Počet záznamů: 1
Carreiro, Suzanne - Autor
Vydání první - 397 stran ; 22 cm
ISBN 978-80-257-2492-7
Heroutová, Alena - Překladatel
italská jídla každodenní život stravování stravovací zvyky
Umbrie (Itálie : kraj)
kuchařské recepty příběhySignatura C 380.860 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Unifikovaný název Dog who ate the truffle. Česky Údaje o názvu Pes, který jedl lanýže : příběhy a recepty z Umbrie / Suzanne Carreiro ; přeložila Alena Heroutová Záhlaví-jméno Carreiro, Suzanne (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel Praha : Argo, 2018 Fyz.popis 397 stran ; 22 cm ISBN 978-80-257-2492-7 Kč 398.00 Číslo nár. bibl. cnb003011268 Poznámky Přeloženo z angličtiny Dal.odpovědnost Heroutová, Alena (Překladatel)
Předmět.hesla italská jídla * každodenní život - Itálie * stravování - Itálie * stravovací zvyky - Itálie * Umbrie (Itálie : kraj) - reálie Forma, žánr kuchařské recepty * příběhy Konspekt 640.4 - Hotelnictví. Stravování MDT 641.568(450) , 394 , 316.728 , 640.4 , 913(450) , (450) , (083.12) , (0:82-32) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Druh dok. KNIHY Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreiro toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala. Zdroj anotace: Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizaceNačítání…
Počet záznamů: 1