Počet záznamů: 1
Mrzenová, Daniela - Autor
Vydání první - 466 stran : barevné ilustrace, portréty ; 23 x 25 cm
ISBN 978-80-907213-2-6
Ostrá, Petra - Autor
20.-21. století
šéfkuchaři jídla
kuchařské receptySignatura C 392.164 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Velká kuchařka světových kuchyní : recepty nejlepších šéfkuchařů s vinným párováním / autoři: Daniela Mrzenová, Petra Ostrá a kol. Záhlaví-jméno Mrzenová, Daniela (Autor) Údaje o vydání Vydání první Nakladatel [Doksy] : TopLife Czech a.s., 2019 Fyz.popis 466 stran : barevné ilustrace, portréty ; 23 x 25 cm ISBN 978-80-907213-2-6 Kč 770.00 Číslo nár. bibl. cnb003163269 Poznámky Název z obálky. Obsahuje rejstříky Dal.odpovědnost Ostrá, Petra (Autor)
Předmět.hesla 20.-21. století * šéfkuchaři - země světa - 20.-21. století * jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55 , 641/642-051 , (100) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Padesát dva šéfkuchařů z nejlepších českých a moravských restaurací představuje své recepty vyhlášených světových kuchyní v kompletních tříchodových menu. A to není všechno, v životopisech šéfkuchařů se dozvíme, která světová kuchyně je v jejich práci nejvíce inspiruje a mnoho dalšího. Vedle tradičních českých receptů, řazených do středoevropské kuchyně, najdeme recepty s postupy kuchyně francouzské, středomořské, skandinávské, blízkovýchodní, asijské, kreolské a kuchyně amerického steakhousu. Ke každému pokrmu zpracovali zkušení šéfkuchaři detailní recept se všemi potřebnými ingrediencemi. Své pokrmy šéfkuchaři pro čtenáře také sami ve svých kuchyních uvařili a pro inspiraci o výsledné podobě servírovali. Vše jsme věrně zachytili na celostránkových fotografiích vedle receptů. Jedinečnost knihy podtrhuje vinné párování renomovaného enologa Hynka Vicha, který na míru receptům a chutím osobně vybral ideální víno. V potaz bral jak výslednou chuť pokrmu, tak náklady na jednotlivé suroviny. Další z podmínek pro vinné párování byla také dostupnost vybraných vín. I to se podařilo panu Vichovi splnit a všechna vína v knize jsou aktuálně dostupná u obchodníků. V kuchařce na čtenáře čeká více než 420 stran receptů, inspirace, celostránkových fotografií od zkušených food fotografů a zajímavé čtení, které jinde nenajdou. To vše s tiskem na bělostném křídovém papíru a v kvalitní pevné vazbě podtrhuje prémiovost publikace. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1