Počet záznamů: 1  

Světci a kacíři


  1.  Bartoš, František Michálek, 1889-1972 - Autor
    334 stran
    Spisy Husovy československé evangelické fakulty bohoslovecké. Řada A ;
     Prokop Holý, asi 1380-1434  Jakoubek, ze Stříbra, asi 1371-1429  Jan Nepomucký, svatý, asi 1340-1393  Jan, Rokycana, asi 1397-1471  Václav, český kníže, asi 907-asi 935
     křesťanství a politika    husitství
     biografie
    Světci a kacíři
    Údaje o názvuSvětci a kacíři / F. M. Bartoš
    Záhlaví-jméno Bartoš, František Michálek, 1889-1972 (Autor)
    NakladatelPraha : Husova československá evangelická fakulta bohoslovecká, 1949
    Fyz.popis334 stran
    Číslo nár. bibl.cnb000714068
    Edice/vedl.záhl. Husova československá evangelická bohoslovecká fakulta. Spisy. Řada A ; 11
    PoznámkyK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Dal.odpovědnost Husova československá evangelická bohoslovecká fakulta (Nakladatel, vydavatel)
    Předmět.hesla Prokop Holý, asi 1380-1434 * Jakoubek, ze Stříbra, asi 1371-1429 * Jan Nepomucký, svatý, asi 1340-1393 * Jan, Rokycana, asi 1397-1471 * Václav, český kníže, asi 907-asi 935 * křesťanství a politika * husitství * husitství
    Forma, žánr biografie
    Konspekt929 - Biografie
    94(437) - Dějiny Česka a Slovenska
    MDT 322:27-67 , 27-878.4 , (092)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Světci a kacíři
    Soubor 11 statí, jež byly již dříve otištěny porůznu v časopisech i samostatně, a v nichž autor na základě studia pramenů podává portréty světců a významných náboženských postav našich národních dějin. Obs. stati: Kníže Václav svatý v dějinách a v legendě. Opat Prokop. Jan z Jenštejna. M. Jakoubek ze Stříbra. Bratr Jan. Prokop Holý. Mikuláš z Pelhřimova. Mistr Jan Rokycana. Bratr Řehoř. Barokní světec Ivan. Jan Nepomucký. - Soupis prací (i časop. článků) F.M.B. z let 1910-1948, chronolog. uspořádaný. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.