Počet záznamů: 1  

Úprava rud a užitkových nerostů nekovových

  1. kniha

    kniha


     Špetl, František, 1903-1978 - Autor
    1. vyd. - Praha : SNTL, 1954 - 595, [1] s. : [1] příl. ; 8°
    Řada báňské literatury
     úpravnictví  rudy
     monografie
    SignaturaC 17.900/1
    Umístění
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 17.900/1   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuÚprava rud a užitkových nerostů nekovových : Určeno pro stř. a vyš. techn. kádry v úpravnictví, projekční a výzkum. ústavy, vys. a stř. školy techn., geology, mineralogy, hutníky, chemiky a mechaniky různých prům. odvětví. 1. díl, Úprava rud / František Špetl
    Část názvuÚprava rud
    Záhlaví-jméno Špetl, František, 1903-1978 (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : SNTL, 1954 (Mladá fronta)
    Fyz.popis595, [1] s. : [1] příl. ; 8°
    Číslo nár. bibl.cnb000679022
    Edice Řada báňské literatury
    PoznámkyS il.. Přehl. lit.. 1500 výt.
    Předmět.hesla úpravnictví * rudy
    Forma, žánr monografie
    Konspekt622 - Hornictví
    MDT 553.3/.4 , 622.34 , 622.7 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    O způsobech, kterými jsou nerostné suroviny zušlechťovány před jejich dalším zpracováním a zužitkováním, je pojednáno nejprve všeobecně. Autor předpokládá že čtenář zná základní úpravenské pojmy a operace, a proto jeuvádíjenvezkrácené formě, za to podrobněji se zabývá zdokonalením, k nimž došlo v úpravnictví v poslední době. Laboratorním úpravenským výzkumem se kniha nezabývá. Popisuje různé přístroje a zařízení a uvádícelouřadudůležitýchtechnologických schemat. Rozdělení látky do dvou dílů, z nichž první pojednává o úpravě rud, druhý o úpravě užitkových nerostů nekovových, je provedeno z praktických důvodů. Při sepisování knihy se autoropíralocizojazyčnou, hlavněvšak sovětskou literaturu a o vlastní poznatky.
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.