Počet záznamů: 1  

Luštěninová kuchařka


  1.  Havlů, Karina, 1951-2018 - Autor
    Praha : Vyšehrad, 2003 - 127 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN 80-7021-616-6
     zeleninová jídla  luštěninová jídla
     kuchařské recepty
    Luštěninová kuchařka
    Údaje o názvuLuštěninová kuchařka : 237 receptů / Karina Havlů
    Záhlaví-jméno Havlů, Karina, 1951-2018 (Autor)
    Vyd.údajePraha : Vyšehrad, 2003
    Fyz.popis127 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN80-7021-616-6
    Číslo nár. bibl.cnb001246366
    PoznámkyK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Předmět.hesla zeleninová jídla * luštěninová jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.55:635.1/.8 , 641.55:635.65 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Luštěninová kuchařka
    V úvodu je zdůrazněn význam luštěnin pro naše zdaví. Patří k nim zejména čočka, fazole, hrách, soja a cizrna. Jsou zdrojem bílkovin rostlinného původu, které v kombinaci s bílkovinami z obilovin mohou nahradit bílkoviny živočišného zdroje. Lidé si však často pletou luštěniny se zeleninou. Je proto nutné rozlišovat mezi zelenou fazolkou /zeleninou/ a fazolí /luštěninou/ a stejně tak mezi zeleným hráškem - luskem /zeleninou/ a hrachem /luštěninou/. O obou variacích se mluví v příslušných kapitolách. Dále je v knize předloženo několik krátkých a užitečných rad ohledně luštěnin, po kterých autorka nabízí nemalý výběr zajímavých kuchařských předpisů. Jsou řazeny tradičně podle pokrmu /polévky, hlavní jídla, saláty, sojové maso i tofu/. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.