Počet záznamů: 1  

Císařská a královská kuchařka

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Makłowicz, Robert, 1963- - Autor
    Vydání první - 219 stran : barevné ilustrace ; 22 cm
    ISBN 978-80-87850-19-0
      Horáková, Jarmila, - Překladatel
     gastronomie  národní jídla
     polské příběhy  historické příběhy  kuchařské recepty
    SignaturaC 421.679
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Císařská a královská kuchařka
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) vyžádáno (do 04.11.2024)C 421.679   

    Unifikovaný název C.k. kuchnia. Česky
    Údaje o názvuCísařská a královská kuchařka : příběhy a recepty z časů monarchie / Robert Makłowicz ; z polštiny přeložila Jarmila Horáková
    Záhlaví-jméno Makłowicz, Robert, 1963- (Autor)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelBrno : Mapcards, 2023
    Fyz.popis219 stran : barevné ilustrace ; 22 cm
    ISBN978-80-87850-19-0
    Číslo nár. bibl.cnb003554997
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstříky
    Dal.odpovědnost Horáková, Jarmila, 1980- (Překladatel)
    Předmět.hesla gastronomie - Rakousko-Uhersko * národní jídla - Rakousko-Uhersko
    Forma, žánr polské příběhy * historické příběhy * kuchařské recepty
    Konspekt821.162.1 - Polská literatura
    641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 821.162.1-32 , 641/642 , 641.56-027.542 , (436+439) , (0:82-321.6) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Císařská a královská kuchařka
    Když vám přistane skvělé jídlo na talíři, přímo se na vás směje. A pokud je navíc podle vašeho gusta, usmějete se na ně i vy. Ale knížka, kterou jste právě vzali do ruky, umí ještě něco navíc. Dokáže vám vykouzlit úsměv na tváři ještě předtím, než se vůbec rozhodnete vařit. Ba dokonce podle naší kuchařky vařit ani nemusíte, ale i tak se dozvíte spoustu hrnků informací a lžic souvislostí okořeněných nejednou špetkou humoru. A k tomu se možná podivíte, kolik klasických českých jídel je vlastně rakouských, maďarských či židovských, a naopak, a jaké slavné i zapomenuté osobnosti si na nich pochutnávaly v dobách, kdy jsme byli ještě součástí monarchie. Robert Makłowicz (nar. 1963 v Krakově), novinář, autor kulinárních, kulturních a historických knih a televizních pořadů. Dlouhodobě se zajímá o dějiny střední Evropy za panování habsburské dynastie, především za vlády císařů Františka Josefa I. a Karla I. Jeho další zájmy jsou rozkročeny od literatury (oblíbení autoři: Joseph Roth a Andrzej Bobkowski) přes hudbu (od punk rocku po Bartóka, se zvláštním ohledem na písně lidu Csángó) až po ovocné destiláty (především z hrušek Williamsových, moruší, kdoulí, švestek, jablek, meruněk a jejich směsi), víno (zejména veltlínské zelené a rulandské modré) a jídlo (podivná záliba v kukuřičné kaši s brynzou a škvarky z uzené slaniny). Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.