Počet záznamů: 1  

Cembalo

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Bělský, Vratislav, 1924-2003 - Autor
    Vyd. 2. - Brno : Janáčkova akademie múzických umění, 2002 - 77 s. : il. ; 30 cm
    ISBN 80-85429-73-X
    16.-20. století
     hudba pro cembalo  cembalo
     učebnice vysokých škol
    SignaturaS 28.925
    Umístění
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníS 28.925   

    Údaje o názvuCembalo : nástroj a jeho literatura / Vratislav Bělský
    Záhlaví-jméno Bělský, Vratislav, 1924-2003 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 2.
    Vyd.údajeBrno : Janáčkova akademie múzických umění, 2002
    Fyz.popis77 s. : il. ; 30 cm
    ISBN80-85429-73-X
    Číslo nár. bibl.cnb001199909
    Poznámky50 výt.
    Předmět.hesla 16.-20. století * hudba pro cembalo - 16.-20. století * cembalo - dějiny
    Forma, žánr učebnice vysokých škol
    Konspekt780.6 - Hudební nástroje a příslušenství
    MDT 780.8:780.616.31 , 780.616.31 , (075.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Učební text cembalisty a varhaníka Vratislava Bělského je rozdělen do čtyř části: 1. část pojednává o historii a vývoji nástroje; 2. část představuje vývoj hudebních forem v období renesance a baroka, např. imitační, rapsodické a variační formy, vývoj barokní sonáty, francouzské ouvertury či taneční hudby; 3. část uvádí vývoj cembalové literatury od 16. století do poloviny 18. století a seznamuje s předními hudebními skladateli a interprety, např. Andrea Gabrieli, Giovanni Gabrieli, William Byrd, Girolamo Frescobaldi, Alessandro Scarlatti, Johann Jacob Froberger, Dietrich Buxtehude, Henry Purcell, Francois Couperin, Jean-Philippe Rameau, J. S. Bach, G. F. Händel, Jan Zach, Josef Mysliveček a řada dalších. Poslední část je věnovaná renesanci cembala od počátku 20. století do současnosti. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.