Počet záznamů: 1  

Hmota a paměť

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Bergson, Henri, 1859-1941 - Autor
    Vyd. 1. - Praha : OIKOYMENH, 2003 - 191 s. ; 21 cm
    ISBN 80-7298-065-3
    Knihovna novověké tradice a současnosti ;
      Beguivin, Alan, - Překladatel
     hmota  paměť  čas  duše a tělo
     eseje
    SignaturaC 310.628
    Umístění 111/129 - Metafyzika. Kosmologie. Filozofie přírody
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 310.628   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 310.628 a   

    Údaje o názvuHmota a paměť : esej o vztahu těla k duchu / Henri Bergson ; [z francouzského originálu ... přeložil Alan Beguivin]
    Záhlaví-jméno Bergson, Henri, 1859-1941 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : OIKOYMENH, 2003
    Fyz.popis191 s. ; 21 cm
    ISBN80-7298-065-3
    Číslo nár. bibl.cnb001283468
    Edice Knihovna novověké tradice a současnosti
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
    OriginálMatière et mémoire
    Dal.odpovědnost Beguivin, Alan, 1974- (Překladatel)
    Předmět.hesla hmota * paměť * čas - filozofické pojetí * duše a tělo
    Forma, žánr eseje
    Konspekt11 - Metafyzika
    MDT 159.9.016.1 , 159.953 , 117 , 115 , 101 , (0:82-4)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru111/129 - Metafyzika. Kosmologie. Filozofie přírody
    Druh dok.KNIHY
    Hmota a paměť
    Hmota a paměť
    Hmota představuje soubor existence obrazů, který se nachází na půli cesty mezi věcí a představou - obraz existující sám o sobě... Z tohoto ideového východiska Bergson přistupuje k rozboru vztahu ducha a těla na základě klíčového významu jejich vzájemného průsečíku - paměti. Analýza paměti vrcholí originální verzí dualismu, v níž odlišnost ducha a těla není prostorová, ale časová. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.