Počet záznamů: 1
Kuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná
Rodovský z Hustiřan, Bavor, asi 1526-1592 - Autor
Vydání 1. - 193 stran : ilustrace, faksimile ; 20 cm
Tichá, Zdeňka, - Editor
jídla
kuchařské receptySignatura C 96.851 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Info *RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM* Údaje o názvu Kuchařství, to jest, Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě. Každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná / Bavor Rodovský z Hustitřan ; editor Zdeňka Tichá Část názvu Knížka o rozličných krmích Záhlaví-jméno Rodovský z Hustiřan, Bavor, asi 1526-1592 (Autor) Údaje o vydání Vydání 1. Nakladatel Praha : Avicenum, zdravotnické nakladatelství, 1975 Fyz.popis 193 stran : ilustrace, faksimile ; 20 cm Číslo nár. bibl. cnb000144915 Poznámky Slovníček a vysvětlivky Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Dal.odpovědnost Tichá, Zdeňka, 1927-1984 (Editor)
Předmět.hesla jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55 , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Kritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfínské doby z r. 1591 přináší nejen řadu nezvyklých receptů na přípravu polévek, kyselic, jích, šalší, masa, ryb, drůbeže, kaší, smažených i jiných pokrmů, ale umožňuje nahlédnout i do zvyklostí renesanční kuchyně. Recepty jsou uspořádány podle dnešních zvyklostí do tematických oddílů, doplněny slovníčkem, vysvětlivkami a některé z nich jsou převedeny a upraveny pro dnešní kuchyni. Zdroj anotace: Národní knihovna ČRNačítání…
Počet záznamů: 1