Počet záznamů: 1  

Lahoda

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Dunn, Rob R. - Autor
    První vydání - 358 stran ; 21 cm
    ISBN 978-80-275-1145-7
      Sanchez, Monica - Autor   Šindelka, Jan, - Překladatel
     chuť  jídlo  antropogeneze  zdraví  kulturní evoluce  evoluční biologie
     populárně-naučné publikace
    SignaturaC 409.319
    Umístění 572 - Antropologie. Morfologie
    Lahoda
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Čtyři Dvory k vypůjčeníC 409.319 ČD   
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 409.319   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vypůjčeno (do 02.12.2024)C 409.319 a   

    Unifikovaný název Delicious. Česky
    Údaje o názvuLahoda : evoluce lidských chutí / Rob Dunn, Monica Sanchezová ; přeložil Jan Šindelka
    Záhlaví-jméno Dunn, Rob R. (Autor)
    Údaje o vydáníPrvní vydání
    NakladatelBrno : Host, 2022
    Fyz.popis358 stran ; 21 cm
    ISBN978-80-275-1145-7
    Číslo nár. bibl.cnb003457494
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    Dal.odpovědnost Sanchez, Monica (Autor)
    Šindelka, Jan, 1980- (Překladatel)
    Předmět.hesla chuť - fyziologické aspekty * jídlo * antropogeneze * zdraví - kulturní aspekty * kulturní evoluce * evoluční biologie
    Forma, žánr populárně-naučné publikace
    Konspekt572 - Fyzická antropologie
    MDT 575.8 , 612 , 316.72/.75 , 613/614 , 613.2 , 612.87 , 572.1/.4 , 316.7-026.18 , (0.062)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru572 - Antropologie. Morfologie
    Druh dok.KNIHY
    Lahoda
    Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Rob Dunn a Monica Sanchezová nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané, a mnoho dalšího. V knize Lahoda. Evoluce lidských chutí se prolínají příběhy s nejnovějšími vědeckými výzkumy provedenými u primátů i lidí; kniha se zevrubně zabývá historií chuti, která ovlivnila vývoj člověka a formovala požitky, jež nám jídlo přináší. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.