Počet záznamů: 1
Fronek, Jiří - Autor
1. vyd. - Olomouc : Nakladatelství Olomouc, 1998 - 190 s. : il. ; 17 cm
ISBN 80-7182-053-9
Hörstová, Věra, - Ilustrátor Horník, František - Autor Tonika, Jaroslav, - Autor
geologie biologie
výkladové slovníkySignatura C 294.794 Umístění 57/59 - Biologické vědy obecně. Ekosystémy. Flóra a fauna Údaje o názvu Co bys měl znát z přírodopisu : slovníček pro základní školy / J. Froněk, F. Horník, J. Tonika ; [ilustrace V. Hörstová] Záhlaví-jméno Fronek, Jiří (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Olomouc : Nakladatelství Olomouc, 1998 Fyz.popis 190 s. : il. ; 17 cm ISBN 80-7182-053-9 Číslo nár. bibl. cnb000602097 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Dal.odpovědnost Hörstová, Věra, 1959- (Ilustrátor)
Horník, František (Autor)
Tonika, Jaroslav, 1937- (Autor)
Předmět.hesla geologie * biologie Forma, žánr výkladové slovníky Konspekt 5 - Přírodní vědy. Matematické vědy MDT 58 , 59 , 55 , 030 , 57 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 57/59 - Biologické vědy obecně. Ekosystémy. Flóra a fauna Druh dok. KNIHY Obsahuje nejdůležitější pojmy, které je nutné znát nejen ve škole, ale i v budoucím životě. Výběr hesel byl proveden v souladu s platnými učebními osnovami přírodopisu s přispěním životních zkušeností autorů.. Publikace obsahuje nejdůležitější pojmy, které je nutné znát nejen ve škole, ale i v budoucím životě. Výběr hesel byl proveden v souladu s platnými učebními osnovami přírodopisu s přispěním životních zkušeností autorů. Význam knihy lze ocenit v průběhu let, protože každou dříve získanou informaci lze zapomenout. V tom případě není nic snazšího, než vzít do rukou tuto pomůcku.Výklad hesel je členěn tak, že první věta podává základní informaci, rozšířený text za heslem má formu volně výkladovou. Je možno získat souhrnné informace o různých vztazích a korelacích. Vzájemné souvislosti jsou naznačeny nejen odkazy, ale i doplněny barevnými obrázky. Kniha doplňující současnou mezeru v populárně odborné oblasti technické literatury, zaměřená na výrobu ušlechtilého destilátu z jablek - calvadosu. Vzhledem k našim současným možnostem vychází autor z velmi levné základní suroviny, které se v klimatických podmínkách ČR velmi daří a většinou se nestačí ani plně zužitkovat. Autor formou praktických rad srozumitelně vysvětluje postup výroby jablečné pálenky od sběru jablek, moštování jablečné šťávy, kvašení, vlastního pálení, úpravy macerátu, ředění, filtrování, zrání až po degustaci amatérsky zpracovaného calvadosu, obdivovaného, báječného, nazlátlého koňaku, plného aroma jablek. (slovníček pro základní školy) Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1