Počet záznamů: 1  

Den Trifidů

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Wyndham, John, 1903-1969 - Autor
    Vyd. 3., opr. - Praha : Odeon, 1990 - 236 s. ; 20 cm
    ISBN 80-207-0113-3 (brož.)
    Sci-fi
      Kořán, Jaroslav, - Překladatel   Zábrana, Jan, - Překladatel   Žantovská, Hana, - Překladatel
     anglické romány  vědecko-fantastické romány
    SignaturaC 143.144
    Den Trifidů
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 143.144   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) k vypůjčeníC 143.144 a6   

    Info*RETROKATALOGIZACE - ZKRÁCENÝ ZÁZNAM*
    Údaje o názvuDen Trifidů / John Wyndham ; [přeložil Jarslav Kořán, verše přeložili Jan Zábrana a Hana Žantovská]
    Záhlaví-jméno Wyndham, John, 1903-1969 (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 3., opr.
    Vyd.údajePraha : Odeon, 1990
    Fyz.popis236 s. ; 20 cm
    ISBN80-207-0113-3 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb000054242
    Edice Sci-fi (Odeon)
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny
    OriginálDay of the Triffids
    Dal.odpovědnost Kořán, Jaroslav, 1940-2017 (Překladatel)
    Zábrana, Jan, 1931-1984 (Překladatel)
    Žantovská, Hana, 1921-2004 (Překladatel)
    Forma, žánr anglické romány * vědecko-fantastické romány
    Konspekt821.111-3 - Anglická próza, anglicky psaná
    MDT (0:82-311.9) , 821.111-31
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Druh dok.KNIHY
    Den Trifidů
    Děj se odehrává v Anglii, která je stejně jako ostatní svět ozářena kometou, což způsobí u většiny lidstva ztrátu zraku. Za této situace se pro lidi stanou vážným nebezpečím tzv. trifidi, průmyslově vyráběné rostliny, které původně představovaly zdroj obživy přelidněného světa a které pod ozářením vyvinuly zcela neočekávané vlastnosti. Autor líčí dramatická dobrodružství hrstky vidoucích lidí, kteří mají možnost sledovat zápas bezbranného člověka s jeho vlastním dílem. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.