Počet záznamů: 1
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Autor
Vyd. 1. - Praha : Academia, 2005 - 359 s., [16] s. barev. obr. příl. : il., mapy, faksim. ; 21 cm
ISBN 80-200-1340-7
dějiny gastronomie jídla potraviny pravěk středověk
monografieSignatura C 320.390 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Jídlo a pití v pravěku a ve středověku / Magdalena Beranová Záhlaví-jméno Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Praha : Academia, 2005 Fyz.popis 359 s., [16] s. barev. obr. příl. : il., mapy, faksim. ; 21 cm ISBN 80-200-1340-7 Číslo nár. bibl. cnb001571379 Poznámky V prelimináriích uvedeno: Akademie věd České republiky Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Dal.odpovědnost Akademie věd České republiky (Jiná role)
Předmět.hesla dějiny gastronomie * jídla * potraviny * pravěk * středověk Forma, žánr monografie Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641/642(091) , 613.2 , 641/642 , 94(100)"04/14" , 94(3) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1