Počet záznamů: 1
Saffron, Inga, 1957- - Autor
1. vyd. v českém jazyce - Praha : BB art, 2004 - 238 s. ; 21 cm
ISBN 80-7341-212-8
Klasová, Barbora - Překladatel
kaviár jeseteři rybolov
literatura faktuSignatura C 314.028 Umístění 639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov Údaje o názvu Kaviár : fascinující cesta za utajenými dějinami kaviáru / Inga Saffronová ; přeložila Barbora Klasová Záhlaví-jméno Saffron, Inga, 1957- (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. v českém jazyce Vyd.údaje Praha : BB art, 2004 Fyz.popis 238 s. ; 21 cm ISBN 80-7341-212-8 Kč 199,00 Číslo nár. bibl. cnb001312931 Poznámky Přeloženo z angličtiny Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii a rejstřík Originál Caviar Dal.odpovědnost Klasová, Barbora (Překladatel)
Předmět.hesla kaviár * jeseteři * rybolov - dějiny Forma, žánr literatura faktu Konspekt 639.2/.6 - Rybářství MDT 639.382 , 664.955 , 597.423 , 639.2(091) , (0:82-96) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov Druh dok. KNIHY Fascinující historie pochoutky připravované z jiker jesetera. Kaviár byl původně postním jídlem v ruské pravoslavné církvi, postupně se stal luxusním pokrmem, vyhledávaným obchodním artiklem i symbolem přepychu a bohatství. Tradičním centrem produkce kaviáru byla oblast Kaspického moře a řeky Volhy. Touha lidí po této lahůdce však přivedla na pokraj záhuby jeseterovité ryby, které kaviár poskytují. V poslední době roste úsilí tyto vzácné živočišné druhy zachránit před vyhynutím. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1