Počet záznamů: 1
Svobodová, Marie B. - Autor
412 stran ; 31 cm
ISBN 978-80-7505-853-9
Vašáková, Ljuba, - Editor
kuchařství příprava jídel
příručkySignatura B 56.809 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Kuchařská škola Marie B. Svobodové / připravila Ljuba Vašáková Záhlaví-jméno Svobodová, Marie B. (Autor) Nakladatel Praha : XYZ, 2017 Fyz.popis 412 stran ; 31 cm ISBN 978-80-7505-853-9 Kč 499,00 Číslo nár. bibl. cnb002963204 Poznámky Terminologický slovník Dal.odpovědnost Vašáková, Ljuba, 1932- (Editor)
Předmět.hesla kuchařství * příprava jídel Forma, žánr příručky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641/642 , 641.55 , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Kuchařská škola M. B. Svobodové se vymyká obvyklé produkci kuchařek, není pouhým souborem receptů. Nejednoho z našich současníků oslovuje, dodnes se k ní hlásí např. Oldřich Sahajdák, kuchař opakovaně oceňovaný michelinskou hvězdou. Jedná se o zkušeností a tradicí prověřený fond pokrmů. Ty jsou neodmyslitelně spojeny s našimi předky, kteří věděli, jak připravit dobré jídlo bez množství pracovních nástrojů a pomůcek, které dnes vnímáme jako samozřejmost. Kniha vznikla z tematických souborů, postupně uveřejňovaných v novinách v poslední čtvrtině 19. století. Byl to návod pro dívky, jak vést domácnost. Pro novodobé vydání byly vybrány ty nejzajímavější pasáže, které jsme doplnili aktuálními poznámkami. Na přípravě textu se podílela také paní Nina Provaan Smetanová, zakladatelka Muzea gastronomie. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1