Počet záznamů: 1
Sádlo, Jiří - Autor
V Praze - Podlesí : Dauphin, 2015 - 194 s. : 1 il. ; 21 cm
ISBN 978-80-7272-589-2 (váz.)
Sporáček ;
Dahbi, Farid - Autor
balkánská jídla
kuchařské receptySignatura C 360.727 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
Adámek, Jan, 1967- - Autor
Písek : Prácheňské nakladatelství : Prácheňské muzeum, 2001 - 145 s. : il. (některé barev.), plány, faksim. ; 31 cm
ISBN 80-86566-00-5
Arena Aurea ;
Všetečková, Zuzana, - Autor Sommer, Jan, - Editor
Kostel Narození Panny Marie (Písek, Česko)
13.-14. století 15.-16. století
kostely gotická architektura gotická nástěnná malba české malířství architektonická dekorace reliéfy (sochařství) gotické sochařství náboženský životÚdaje o názvu Mlsné čenichání jihovýchodním směrem / Jiří Sádlo a Farid Dahbi Záhlaví-jméno Sádlo, Jiří (Autor) Vyd.údaje V Praze - Podlesí : Dauphin, 2015 Fyz.popis 194 s. : 1 il. ; 21 cm ISBN 978-80-7272-589-2 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb002662650 Edice Sporáček ; 5 Poznámky Obsahuje rejstřík Dal.odpovědnost Dahbi, Farid (Autor)
Předmět.hesla balkánská jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.568(497) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Kniha psaná brutálním jazykem okraje velkoměsta si hraje s chutěmi i češtinou ale i s literárními styly, ba i s etnickými a kulturními rozdíly. Kuchařku zaměřenou na Balkán a Blízký východ napsali dva sousedi podle toho, co si doma sami vaří. A vykouzlili podivuhodný svět, kde se potkává skořice s koprem, zelí je hloupé, salát obsahuje fialky, psi pláčou při krájení cibule a zmijí maso je pomalu dušeno v jogurtu. K literárnímu stylu Orientu patří i množství odboček, prolínání receptů s poezií a historkami a jejich rozbíhání do kaleidoskopu kulinárních variací. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1
openseadragon
Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.