Počet záznamů: 1  

Výroba slivovice a jiných pálenek

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Dyr, Josef, 1904-1980 - Autor
    5. vydání - 223 stran : ilustrace, faksimile ; 21 cm
    ISBN 978-80-7345-657-3
      Dyr, Jan E. - Autor   Rychtera, Mojmír, - Autor   Melzoch, Karel, - Autor
     slivovice  pálenky  výroba alkoholických nápojů
     kolektivní monografie  příručky
    SignaturaC 397.735
    Umístění 663 - Technická mikrobiologie. Kvasný průmysl. Nápoje
    Výroba slivovice a jiných pálenek
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 397.735 a   

    Údaje o názvuVýroba slivovice a jiných pálenek / Josef Dyr a Jan E. Dyr ; spoluautoři: Mojmír Rychtera, Karel Melzoch
    Část názvuVýroba slivovice
    Záhlaví-jméno Dyr, Josef, 1904-1980 (Autor)
    Údaje o vydání5. vydání
    NakladatelPraha : Maxdorf, [2020]
    Copyright©2020
    Fyz.popis223 stran : ilustrace, faksimile ; 21 cm
    ISBN978-80-7345-657-3 Kč 295,00
    Číslo nár. bibl.cnb003260832
    PoznámkyObsahuje rejstřík
    Dal.odpovědnost Dyr, Jan E. (Autor)
    Rychtera, Mojmír, 1937- (Autor)
    Melzoch, Karel, 1958- (Autor)
    Předmět.hesla slivovice * pálenky * výroba alkoholických nápojů
    Forma, žánr kolektivní monografie * příručky
    Konspekt663 - Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin
    MDT 663.551.5:634.22 , 663.551.5 , 641.87:663.52 , (048.8:082) , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru663 - Technická mikrobiologie. Kvasný průmysl. Nápoje
    Druh dok.KNIHY
    Výroba slivovice a jiných pálenek
    Kompletní průvodce výrobou slivovice a dalších pálenek užitečný jak pro pěstitele ovoce, tak pro provozovatele pěstitelských pálenic.Jsou v ní uvedeny praktické a podrobné návody zejména pro domácí malovýrobu, ale též pro průmyslovou výrobu. Autoři radí, jak postupovat při výběru a zpracování jednotlivých druhů ovoce, procesu kvašení (včetně přiživování kvasnic), velkou pozornost věnují technologickým soustavám a schématům aparátů, kvasným nádobám a jejich čištění, destilaci, rektifikaci, následné úpravě pálenek, jejich ředění a uskladňování. Kromě našich tradičních pálenek jsou uvedeny také stručné návody týkající se ginu, araku, rumu, koňaku, absintu a obilných pálenek. Kniha je aktualizována současnými odborníky na kvasnou chemii, a to včetně právních předpisů platných v 21. století. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.