Počet záznamů: 1
Havlů, Karina, 1951-2018 - Autor
Praha : Vyšehrad, 2003 - 127 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
ISBN 80-7021-616-6
zeleninová jídla luštěninová jídla
kuchařské receptyÚdaje o názvu Luštěninová kuchařka : 237 receptů / Karina Havlů Záhlaví-jméno Havlů, Karina, 1951-2018 (Autor) Vyd.údaje Praha : Vyšehrad, 2003 Fyz.popis 127 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm ISBN 80-7021-616-6 Číslo nár. bibl. cnb001246366 Poznámky K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ Předmět.hesla zeleninová jídla * luštěninová jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55:635.1/.8 , 641.55:635.65 , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY V úvodu je zdůrazněn význam luštěnin pro naše zdaví. Patří k nim zejména čočka, fazole, hrách, soja a cizrna. Jsou zdrojem bílkovin rostlinného původu, které v kombinaci s bílkovinami z obilovin mohou nahradit bílkoviny živočišného zdroje. Lidé si však často pletou luštěniny se zeleninou. Je proto nutné rozlišovat mezi zelenou fazolkou /zeleninou/ a fazolí /luštěninou/ a stejně tak mezi zeleným hráškem - luskem /zeleninou/ a hrachem /luštěninou/. O obou variacích se mluví v příslušných kapitolách. Dále je v knize předloženo několik krátkých a užitečných rad ohledně luštěnin, po kterých autorka nabízí nemalý výběr zajímavých kuchařských předpisů. Jsou řazeny tradičně podle pokrmu /polévky, hlavní jídla, saláty, sojové maso i tofu/. Zdroj anotace: Městská knihovna v PrazeNačítání…
Počet záznamů: 1