Počet záznamů: 1  

Uchováváme potraviny bez elektrické energie

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Gajdušková, Alena Anežka, 1971- - Autor
    295 stran : ilustrace ; 20 cm
    ISBN 978-80-7645-432-3
    Sporáček
    19.-20. století
     konzervování potravin  pálenky  domácnost  dějiny gastronomie
     příručky
    SignaturaC 413.914/1
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 18.11.2024)C 413.914/1   
    Lidická ( region )jen prezenčněC 413.914/1 P   

    Údaje o názvuUchováváme potraviny bez elektrické energie : podle receptů našich babiček / sebrala a sepsala Alena Anežka Gajdušková
    Záhlaví-jméno Gajdušková, Alena Anežka, 1971- (Autor)
    NakladatelV Praze ; a Podlesí : Dauphin, 2023
    Fyz.popis295 stran : ilustrace ; 20 cm
    ISBN978-80-7645-432-3
    Číslo nár. bibl.cnb003519340
    Edice Sporáček
    Poznámky"Díl I."--Obálka
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii a rejstřík
    Předmět.hesla 19.-20. století * konzervování potravin * pálenky * domácnost * dějiny gastronomie - Česko - 19.-20. století
    Forma, žánr příručky
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.4 , 663.551.5 , 64 , 641/642(091) , (437.3) , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Druh dok.KNIHY
    Uchováváme potraviny bez elektrické energie
    Uchováváme potraviny bez elektrické energie
    Jak naši předkové uchovávali potraviny? A lze se dnes vůbec obejít bez „elektriky“? Můžeme tyto ryze přírodní postupy používat i v našich moderních domácnostech? Ano! – a v této knize se to dozvíme. V této knize se dozvíme jak nejlépe: skladovat ovoce, zeleninu, brambory, obilniny, mouky, luštěniny, olejniny, rýži, trvanlivé pečivo, uchovávat máslo a sádlo, konzervovat vejce, sterilovat ovoce, zeleninu a houby, ale i ovocné a zeleninové nápoje, máslo, mléko, ořechy, luštěniny, masné výrobky i hotové pokrmy, a to vše v domácích podmínkách. Závěrečná část je věnována uchovávání slunce a tepla našich sadů – výrobě destilátů a likérů. Pocitu z dobře vykonané práce se nic nevyrovná. Vytváření dostatečných zásob pro svou rodinu znamená potravinovou nezávislost, ale i zodpovědné využívání potravin beze zbytku, zhodnocování vstupních surovin i konec plýtvání, které jsou dnes mimořádně aktuální. Dvoudílná kniha Uchováváme potraviny bez elektrické energie volně navazující na úspěšné Domácnosti našich babiček podrobně seznámí čtenáře jak zpracovávat, konzervovat a dlouhodobě skladovat prakticky všechny druhy potravin bez použití tolik oblíbeného zamrazování. Při jejím sestavování bylo využito především osobních praktických zkušeností autorky, která se tomuto tématu úspěšně věnuje více než dvacet let. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.