Počet záznamů: 1  

Poradce pro výživu

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Kastnerová, Markéta, 1981- - Autor
    1. vyd. - České Budějovice : Nová Forma, 2011 - 377 s. : il. (některé barev.) ; 30 cm
    ISBN 978-80-7453-177-4 (brož.)
     potraviny  racionální výživa  dietetika
     příručky
    SignaturaB 52.426
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Poradce pro výživu
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníB 52.426   
    Lidická ( region )jen prezenčněB 52.426 P   

    Údaje o názvuPoradce pro výživu / Markéta Kastnerová
    Záhlaví-jméno Kastnerová, Markéta, 1981- (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajeČeské Budějovice : Nová Forma, 2011
    Fyz.popis377 s. : il. (některé barev.) ; 30 cm
    ISBN978-80-7453-177-4 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb002269699
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii
    Předmět.hesla potraviny * racionální výživa * dietetika
    Forma, žánr příručky
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT 663/664 , 613.26/.29 , 612.392/.398 , 613.2 , (035)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Druh dok.KNIHY
    Poradce pro výživu
    Vzdělávací materiál pro poradce pro výživu a pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o výživě a zdravém stravování a kteří si chtějí současné poznatky o výživě utřídit. Kniha je rozdělena do několika hlavních kapitol. První kapitola nám podává přehled o různých směrech ve výživě, druhá se věnuje základním složkám potravy, třetí nutriční toxikologii, čtvrtá racionálnímu stravování, pátá diferencovanému stravování u jednotlivých skupin obyvatel, a to s ohledem na věk i fyzický výkon, kde významnou skupinu představují právě sportovci. Šestá kapitola je zaměřena na prevenci a podporu zdraví, na preventivní faktory a na onemocnění, která můžeme do značné míry ovlivnit právě výživou. Sedmá kapitola se zabývá poradenstvím v praxi a metodikou práce poradny. Rozebírány jsou postupy u klienta s nadváhou a obezitou, u klienta s optimální hmotností, zdravého, bez zdravotních problémů, u klienta s optimální hmotností se zdravotními problémy a klienta podvyživeného, s mentální anorexií a bulimií v anamnéze. Poslední kapitola seznamuje čtenáře se základy z hygieny výživy. V závěru knihy jsou shrnuta základní doporučení pro udržení zdravého stravování. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.