Počet záznamů: 1  

Jazyk a zmena

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


     Kvasz, Ladislav, 1962- - Autor
    Vyd. 1. - Praha : Filosofia, 2012 - 55 s. ; 19 cm
    ISBN 978-80-7007-366-7 (brož.)
    Parva philosophica ;
     matematika  odborný jazyk  filozofie jazyka
     studie
    SignaturaC 350.083
    Umístění 51 - Matematika. Teoretická matematika
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( příruční sklad )vypůjčeno (do 16.09.2024)C 350.083   

    Údaje o názvuJazyk a zmena : ako sme menili jazyk matematiky a ako jazyk matematiky zmenil nás / Ladislav Kvasz
    Záhlaví-jméno Kvasz, Ladislav, 1962- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : Filosofia, 2012
    Fyz.popis55 s. ; 19 cm
    ISBN978-80-7007-366-7 (brož.)
    Číslo nár. bibl.cnb002361934
    Edice Parva philosophica ; 19
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
    Dal.odpovědnost Filosofický ústav (Akademie věd ČR) (Nakladatel, vydavatel)
    Předmět.hesla matematika * odborný jazyk * filozofie jazyka
    Forma, žánr studie
    Konspekt510 - Obecné úvahy o matematice
    MDT 51 , 81'373.46 , 81:1 , (048.8)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.slovenština
    URL http://web.flu.cas.cz/scan/323508069.pdf
    Ve volném výběru51 - Matematika. Teoretická matematika
    Druh dok.KNIHY
    Kniha představuje rozšířený text přednášky, která zazněla 17. března 2011 při přebírání mezinárodní ceny Fernanda Gila v Lisabonu. Autor v ní zavádí šest mohutností jazyka matematiky (sílu logickou, expresivní, metodickou, integrativní, explanatorickou a konstitutivní) a na příkladech z historie matematiky ilustruje jejich postupný růst. U každé mohutnosti představuje mechanismus, kterým vzniká, čímž dostává šest jazykových inovací, jež na sebe navazují a společně vedou ke vzniku nového jazyka, který umožňuje dokázat, vyjádřit a vysvětlit mnohem více než jeho předchůdci. Ve slovenštině. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.