Počet záznamů: 1
Kučíková, Marta - Autor
První vydání - 234 stran : ilustrace ; 19 cm
ISBN 978-80-204-5424-9
Knechtlová, Ivona - Ilustrátor
italská jídla
kuchařské recepty humoristické příběhySignatura C 389.869 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Údaje o názvu Po italsku do hubky / Marta Kučíková ; ilustrace Ivona Knechtlová Záhlaví-jméno Kučíková, Marta (Autor) Údaje o vydání První vydání Nakladatel Praha : Mladá fronta, 2019 Fyz.popis 234 stran : ilustrace ; 19 cm ISBN 978-80-204-5424-9 Kč 299.00 Číslo nár. bibl. cnb003132605 Poznámky Obálkový podnázev: pár receptů a laskavých drbů z italského podhůří Dal.odpovědnost Knechtlová, Ivona (Ilustrátor)
Z cyklu Italské postřehy. 3
Předmět.hesla italská jídla Forma, žánr kuchařské recepty * humoristické příběhy Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.568(450) , (083.12) , (0:82-321.5) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně Druh dok. KNIHY Jaký je ten správný recept na vynikající oblíbený šťavnatý pokrm, který s sebou Italové berou na rozpálenou pláž či na dlouhou horskou túru? Co je chutnější než famózní pizza spacca bicchieri čili rozflákaná sklenička? Jak je možné, že nevařící praktik zvládne levou zadní přípravu oblíbené peperonaty čili paprikového blaha? Proč nedostanete v italském baru na talíř lasagne, ale něco zcela jiného? Jakou tajnou ingredienci přidává pravá echt italská hospodyně do svého lahodného houbového rizota? Jak se připravuje ragú a proč ho domorodci nenazývají boloňskou omáčkou? Co tvoří správný základ pravé horské carbonary? Proč se nazývá tradiční nefalšované podhorské tiramisu afrodisiakem? A jak ho připravit i v ovocné variantě? Co myslíte, jaké těstoviny milují italské děti, vybíraví muži, ženy v krizi i nekrizi, postarší štramandy i se svými fešáky, notabene tedy celý národ italský? A proč mají přívlastek udobřující? Čím okouzlíte vaše strávníky? Toto a mnohem více s laskavými drby a kupou typických receptů z italského dolomitského podhůří určených jak pro vařící a kuchařící nadšence, tak pro čistě nevařící praktiky, vám s přívětivostí, špetkou humoru a radostí prozradí Marta Kučíková, oblíbená autorka bestsellerů Italské jednohubky a Italské dvojhubky, žijící v této oblasti již šestnáct let. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1