Počet záznamů: 1
Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Autor
Vydání 3., rozšířené a upravené - 553 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (některé barevné), 1 mapa, faksimile ; 21 cm
ISBN 978-80-200-2498-5
výživa člověka jídlo
monografieSignatura C 364.811 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Jídlo a pití v pravěku a ve středověku / Magdalena Beranová Záhlaví-jméno Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Autor) Údaje o vydání Vydání 3., rozšířené a upravené Nakladatel Praha : Academia, 2015 Fyz.popis 553 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (některé barevné), 1 mapa, faksimile ; 21 cm ISBN 978-80-200-2498-5 Číslo nár. bibl. cnb002678928 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Předmět.hesla výživa člověka - dějiny * jídlo - dějiny Forma, žánr monografie Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 613.2 , 641/642 , (048.8) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Kniha vychází již ve třetím vydání. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1