Počet záznamů: 1
Kuchařská technologie
Řešátko, Jaroslav - Autor
3., upr. vyd. - Praha : Merkur, 1993 - 283 s. : il. ; 21 cm
ISBN 80-7032-014-1
Jirsa, Václav, - Fotograf Nodl, Ladislav, - Autor
kuchařství jídla
kuchařské recepty příručkySignatura C 277.199 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Kuchařská technologie / Jaroslav Řešátko, Ladislav Nodl ; fot. Václav Jirsa Záhlaví-jméno Řešátko, Jaroslav (Autor) Údaje o vydání 3., upr. vyd. Vyd.údaje Praha : Merkur, 1993 (Brno : Print) Fyz.popis 283 s. : il. ; 21 cm ISBN 80-7032-014-1 Číslo nár. bibl. cnb000077743 Poznámky Vazba Romana Rotterová Dal.odpovědnost Jirsa, Václav, 1938- (Fotograf)
Nodl, Ladislav, 1929-2008 (Autor)
Předmět.hesla kuchařství * jídla Forma, žánr kuchařské recepty * příručky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641/642 , 641.55 , (083.12) , (035) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Kniha popisuje kuchařskou technologii a úpravu jídel ve velkých provozech. Kapitoly: Zbožíznalství a vhodné úpravy surovin, Skladovací podmínky a hygienické směrnice, Zdravá a správná výživa, Sestavování jídelních lístků a jídelníčků, gastronomická pravidla, Hlavní zásady kuchařské technologie, Srovnání technologie úpravy jídel v klasické, tradiční i moderní kuchyni a jejich ekonomika, Studená kuchyně, Teplé předkrmy, Polévky, Omáčky, Dresinky /zálivky/, ochucené máslo, Vybrané minutky se zvláštní úpravou, Národní kuchyně, Různé druhy úprav jídel pro bankety, rauty, recepce a jiné příležitosti, Slavnostní mísy, Speciální teplé a studené moučníky, Vybrané receptury rýchleho občerstvení, Vybavení kuchyní. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBUNačítání…
Počet záznamů: 1