Počet záznamů: 1
Vaříme účelně pro zdravé i nemocné
Úlehlová-Tilschová, Marie, 1896-1978 - Sestavovatel, kompilátor
3. vyd. - Praha : SZdN, 1956 - 507 s. : il., tab. ; 22 cm
příručkyÚdaje o názvu Vaříme účelně pro zdravé i nemocné / sestavila M. Úlehlová-Tilschová s kolektivem Záhlaví-jméno Úlehlová-Tilschová, Marie, 1896-1978 (Sestavovatel, kompilátor) Údaje o vydání 3. vyd. Vyd.údaje Praha : SZdN, 1956 Fyz.popis 507 s. : il., tab. ; 22 cm Číslo nár. bibl. cnb000722540 Poznámky K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ Poznámky Fot. snímky: Bohuslava Štorová, Eva Kašparová ... [a j.] Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje věcný rejstřík a bibliografii Předmět.hesla výživa * potravinářství * dietoterapie * gastronomie * fyziologie výživy * zdravé potraviny * potraviny - analýza * vaření * jídelníček * dietoterapie - metody * potraviny - manipulace - ekonomika Forma, žánr kuchařské knihy * příručky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 612.39 , 613.2 , 663/664 , 615.874.2 , 641/642 Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Kolektivní práce význačných odborníků pojednává úvodem o zásadách správné výživy a uvádí slovníček hlavních poživatin a výrobků potravinářského průmyslu s údaji o jejich vlastnostech, složení a použití. Střední část knihy tvoří kuchařské předpisy pro přípravu jídel všeho druhu, mezi nimiž nechybějí ani některá jídla staročeská, slovenská, sovětská a j. Další kapitoly informují o zásadách pro sestavování jídelních lístků, o dětské výživě, o dietní výživě nemocných podle druhu choroby a o hospodářské stránce přípravy pokrmů. Zdroj anotace: Národní knihovna ČRNačítání…
Počet záznamů: 1