Počet záznamů: 1
Runštuk, Jaroslav - Autor
3., upr. vyd. - Hradec Králové : R plus, 2001 - 594 s. ; 29 cm
ISBN 80-902492-3-X
teplá jídla
kuchařské receptySignatura B 59.301 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Receptury teplých pokrmů / Jaroslav Runštuk a kolektiv Záhlaví-jméno Runštuk, Jaroslav (Autor) Údaje o vydání 3., upr. vyd. Vyd.údaje Hradec Králové : R plus, 2001 Fyz.popis 594 s. ; 29 cm ISBN 80-902492-3-X Číslo nár. bibl. cnb001032658 Předmět.hesla teplá jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55 , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Nově vydaný soubor „Receptury teplých pokrmů + CD – Jaroslav Runštuk a kol.“, kde na téměř 600 stranách jsou tradiční i moderní pokrmy české a zahraniční kuchyně. Kniha obsahuje aktualizovaný přehled legislativních a hygienických předpisů se stavem účinným k 1.8. 2009. Publikace je opět doplněna CD ROMem, na kterém uživatel nalezne celou řadu novinek – rozšířila se fotogalerie pokrmů v moderní úpravě, také legislativní a hygienické předpisy jsou aktualizované podle platných zákonů. Nejvýznamnější novinkou na CD ROMu je zařazení nové rubriky, která obsahuje překlady názvů pokrmů z publikace do angličtiny, němčiny, polštiny a ruštiny. Překlady je možno využít pro sestavování jídelních lístků v jazykových mutacích s množností exportu vybrané mutace do txt formátu. Vyhledávání je možno provádět podle kategorie pokrmů. Pro lepší orientaci obsahují exportované překlady i číslo receptury. Restauračním provozům tak tato novinka umožní a usnadní tvorbu jídelních lístků pro zahraniční návštěvníky, v jazykových mutacích, což je určitě se stoupajícím cestovním ruchem, pro provozovatele těchto zařízení, vítaným pomocníkem. Žákům škol pak usnadní výuku zahraničních jazyků se zaměřením na gastronomii. Zdroj anotace: Zbozi.czNačítání…
Počet záznamů: 1