Počet záznamů: 1
Escoffier, Auguste, 1846-1935 - Autor
Hodkovičky : Pragma, 2007 - 936 s. : il.
ISBN 978-80-7205-240-0
francouzská jídla
kuchařské receptySignatura C 326.257 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Moje francouzská kuchyně / Auguste Escoffier ; [z francouzského originálu ... přeložil Vladimír Čadský] Záhlaví-jméno Escoffier, Auguste, 1846-1935 (Autor) Vyd.údaje Hodkovičky : Pragma, 2007 Fyz.popis 936 s. : il. ISBN 978-80-7205-240-0 Číslo nár. bibl. cnb001707863 Poznámky Knihu doporučuje asociace kuchařů a cukrářů ČR Originál Ma cuisine Předmět.hesla francouzská jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.568(44) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Proslavených národních kuchyní je celá řada, jistě však nikdo nepopře, že mezi nimi zaujímá přední místo kuchyně francouzská. Je to prostě pojem. Ale i mezi knižními kuchařkami, které nás do ní zasvěcují, je jedna zcela výjimečná, a to ta, kterou sepsal nekorunovaný král francouzských kuchařů a gurmetů – Auguste Escoffier. Na svém klasickém díle Ma cuisine pracoval dlouhou řadu let a podařilo se mu v něm shromáždit základní recepty tvořící páteř francouzské gastronomie. Vydáním této knihy splácíme dlouholetý dluh českých nakladatelů vůči základnímu dílu světové kulinářské literatury. Objemnou knihu Moje francouzská kuchyně přivítají kuchaři všech lepších restaurací, ale i všechny ženy a všichni muži, kteří chápou vaření nejen jako životní nutnost, ale i jako vynikající řemeslnou dovednost, ba dokonce jako umění, které dokáže nasytit mlsné jazýčky i všechny naše smysly; jako počínání, v němž se mohou s chutí realizovat. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1