Počet záznamů: 1  

Culinaria Francie

  1. Zobrazit informace o knize na stránce www.obalkyknih.cz

    kniha


    [Praha] : Slovart, c2008 - 468 s. : barev. il., mapy ; 26 cm
    ISBN 978-80-7391-108-9 (váz.)
      Dominé, André - Editor   Beer, Günter, - Fotograf
     gastronomie  potraviny  francouzská jídla
     kuchařské recepty
    SignaturaB 49.080
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Culinaria Francie
    PobočkaKde najdu?InfoSignatura
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 49.080   

    Údaje o názvuCulinaria Francie / André Dominé, editor ; Günter Beer, fotograf
    Část názvuKulinární průvodce
    Vyd.údaje[Praha] : Slovart, c2008
    Fyz.popis468 s. : barev. il., mapy ; 26 cm
    ISBN978-80-7391-108-9 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb001825046
    PoznámkyPřeloženo z angličtiny. Obálkový podnázev: kulinární průvodce. Terminologický slovník. Obsahuje rejstřík
    OriginálCulinaria France
    Dal.odpovědnost Dominé, André (Editor)
    Beer, Günter, 1955- (Fotograf)
    Předmět.hesla gastronomie - Francie * potraviny - Francie * francouzská jídla
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.568(44) , 663/664 , (44) , 641/642 , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Druh dok.KNIHY
    Culinaria Francie
    Francie nepochybně zůstává velmocí v oblasti gastronomie. Žádná jiná země světa se nemůže chlubit takovým nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. Žádná jiná země nevyrábí tolik různých a vynikajících vín. Všechny nejslavnější odrůdy světa, Chardonnay, Sauvignon, Cabernet, Merlot a Syrah, pocházejí z Francie. Tato podivuhodná hojnost a složitost nevznikla náhodou. "Les plaisirs de la table" (radosti stolování) jsou ve Francii přístupné všem, i lidem s velmi skromnými prostředky. Muži i ženy, levicově i pravicově smýšlející, konzervativní i revolucionářské povahy, bohatí i chudí - ti všichni chtějí u stolu zažít potěšení z jídla. Slávu a uznání si zaslouží nejenom kuchaři a vinaři, ale také cukráři, pekaři, řezníci, chovatelé drůbeže, pastevci koz a výrobci sýrů - nesmíme však zapomenout ani na zelináře a obchodníky s rybami, majitele lahůdkářství a provozovatele vinoték. I když se celá země určitě shodne na tom, co je dobré jídlo, věnuje se značná pozornost krajovým specialitám, které jsou již odedávna první známkou politické decentralizace. Kulinářské hranice bývají jen zřídkakdy přísně vymezené. V podobných geografických, klimatických a historických podmínkách však lidé mívají podobné chuti. Na základě podobností se nám podařilo rozdělit Francii z hlediska jídla a pití na dvanáct oblastí. Každá z nich má vlastní individuální charakter a vynikající speciality, z nichž některé mohou být pro vás překvapením. Autor: Dominé André; Výpravná publikace s nádhernými fotografiemi a lákavými recepty i texty popisujícími francouzskou kuchyni a vše, co s ní souvisí. Francie nepochybně zůstává v oblasti gastronomie velmocí. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.