Počet záznamů: 1
Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- - Autor
Vyd. 1. - Praha : Motto, 2011 - 276 s. ; 21 cm
ISBN 978-80-7246-595-8
Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956-
20. století 1960-1979
kuchařství jídla
kuchařské recepty autobiografické vzpomínkySignatura C 314.628 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Cukr na nitku / Jaroslava Vilemína Kadlasová Záhlaví-jméno Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Praha : Motto, 2011 Fyz.popis 276 s. ; 21 cm ISBN 978-80-7246-595-8 Číslo nár. bibl. cnb002267753 Poznámky Obsahuje rejstříky. Obálkový podnázev: příběhy psané s chutí Následuje Marečková, Jaroslava Vilemína. Zatracené kyselo
Předmět.hesla Marečková, Jaroslava Vilemína, 1956- * 20. století * 1960-1979 * kuchařství - Česko - 20. století * jídla Forma, žánr kuchařské recepty * autobiografické vzpomínky Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla 929 - Biografie MDT 929 , 641/642 , 641.55 , (437.3) , (083.12) , (0:82-94) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Odkazy (1) - KNIHY Laskavé vzpomínání na vaření a jídlo v šedesátých a sedmdesátých letech Ve své knize se autorka vrací do dětství, dob studií a dospívání. Nechá čtenáře nahlédnout do chodu netuctové domácnosti v době normalizace a barvitě zavzpomíná, co ji přivedlo k vaření, celoživotně největšímu koníčku. S milým nadhledem vypráví, jak ji od kolébky ovlivňovaly nezdolné ženy předchozích generací, které si dovedly poradit v každé situaci, a také prozradí, k čemu je dobrý cukr na nitku. Co, jak a z čeho se vařilo, dokládá na 130 autentických dobových receptech, podle nichž si můžete uvařit například „sacher“ z kefíru, bůčkové placky, domácí debrecínku, socialistické špagety po milánsku či tříbarevnou buchtu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1