Počet záznamů: 1
Sitwell, William - Autor
Vyd. 1. - Praha : Argo, 2014 - 356 s. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 24 cm
ISBN 978-80-257-1184-2 (váz.)
jídlo kuchařství
pojednáníSignatura C 359.749 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Údaje o názvu Dějiny jídla ve 100 receptech / William Sitwell ; [z anglického originálu ... přeložily Alena Heroutová, Sylvie Čapková a Darina Křivánková] Záhlaví-jméno Sitwell, William (William Ronald Sacheverell) (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Praha : Argo, 2014 Fyz.popis 356 s. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 24 cm ISBN 978-80-257-1184-2 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb002624755 Poznámky o skryté bibliografii a rejstřících Obsahuje bibliografii Originál History of food in 100 recipes Předmět.hesla jídlo - dějiny * kuchařství - dějiny Forma, žánr pojednání Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641/642 , (049) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czNačítání…
Počet záznamů: 1